Jest to dokładnie Asus X54H mb: K54HR
Zainstalowany jest świeżuteńki W7 32Bit i wszystko pięknie śmiga poza tą kamerką w pokrywie.
Podczas uruchamiania programu LifeFrame3 pojawia się taki komunikat jak na fotce.
Ponowna instalacja nic nie daje, sprawdzałem na tym z dołączonej płyty jak również ze strony producenta.
Menadżer nie pokazuje żadnych nieprawidłowości.
Kamerka milczy, zero jakiej kolwiek reakcji nawet na alternatywne sofciki.
Chciałem spróbować poprzez Asus Live Update ale pod koniec instalacji jest ona przerywana z komunikatem że to oprogramowanie jest tylko do sprzętu Asusa.
Kilkukrotna instalacja kończy się niepowodzeniem.
Szok
AIDA64 Extreme Edition wcale nie wykrywa płyty laptopa, sofcik Speccy widzi ją idealnie.
Dodam że nie jeden raz instalowałem systemy na różnych sprzętach i wiem w jakiej kolejności instalować sterowniki, a w tym lapku porażka.
Chyba że kamerka jest uszkodzona ?
Lapek ma dopiero tydzień od zakupu ze sklepu, był kupiony bez systemu.
Jak temu zaradzić ?
Dodano po 5 [godziny] 13 [minuty]:
Po doinstalowaniu SP1 pojawił się problem z BT a z kamerką bez zmian.
Odinstalowałem wszystko od BT oraz kamerki i zainstalowałem "Azurewave BlueTooth driver".
Pierwsza pozycja w downloadzie sterów BT do modelu X54H.
Po restarcie BT działa elegancko a w menadżerze urządzeń pojawiła się kamerka
i wszystko wygląda na ok poza tym że jej nie mogę odpalić.
Czasami mignie zielony led przy niej i to wszystko.
Z LifeFrame3 bez zmian, dalej ten sam komunikat, zainstalowałem nawet inną wersję i nic.
Zainstalowany jest świeżuteńki W7 32Bit i wszystko pięknie śmiga poza tą kamerką w pokrywie.
Podczas uruchamiania programu LifeFrame3 pojawia się taki komunikat jak na fotce.
Ponowna instalacja nic nie daje, sprawdzałem na tym z dołączonej płyty jak również ze strony producenta.
Menadżer nie pokazuje żadnych nieprawidłowości.
Kamerka milczy, zero jakiej kolwiek reakcji nawet na alternatywne sofciki.
Chciałem spróbować poprzez Asus Live Update ale pod koniec instalacji jest ona przerywana z komunikatem że to oprogramowanie jest tylko do sprzętu Asusa.
Kilkukrotna instalacja kończy się niepowodzeniem.
Szok
AIDA64 Extreme Edition wcale nie wykrywa płyty laptopa, sofcik Speccy widzi ją idealnie.
Dodam że nie jeden raz instalowałem systemy na różnych sprzętach i wiem w jakiej kolejności instalować sterowniki, a w tym lapku porażka.
Chyba że kamerka jest uszkodzona ?
Lapek ma dopiero tydzień od zakupu ze sklepu, był kupiony bez systemu.
Jak temu zaradzić ?
Dodano po 5 [godziny] 13 [minuty]:
Po doinstalowaniu SP1 pojawił się problem z BT a z kamerką bez zmian.
Odinstalowałem wszystko od BT oraz kamerki i zainstalowałem "Azurewave BlueTooth driver".
Pierwsza pozycja w downloadzie sterów BT do modelu X54H.
Po restarcie BT działa elegancko a w menadżerze urządzeń pojawiła się kamerka
Czasami mignie zielony led przy niej i to wszystko.
Z LifeFrame3 bez zmian, dalej ten sam komunikat, zainstalowałem nawet inną wersję i nic.