logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk Hitachi HUA721010KLA330 - zgrzytanie i zawieszanie systemu, czy to uszkodzenie?

Celey 25 Sty 2012 20:13 2077 6
REKLAMA
  • #1 10447891
    Celey
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z dyskiem. Objawia się to dziwnym dźwiękiem (zgrzytaniem/chrupaniem) pojawiającym się od czasu do czasu, podczas którego system się zawiesza lub strasznie spowalnia. Trwa to około 30sec. Po czym system normalnie działa. Jest tak od nowości (komputer zakupiony 4miesiące temu), początkowo nie zwracałem na to uwagi. Moje pytanie brzmi czy dysk jest uszkodzony? Zamieszczam screeny z programu HdTune.
    Dysk Hitachi HUA721010KLA330 - zgrzytanie i zawieszanie systemu, czy to uszkodzenie? Dysk Hitachi HUA721010KLA330 - zgrzytanie i zawieszanie systemu, czy to uszkodzenie?
  • REKLAMA
  • #2 10448417
    Sh3vieR
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Z tego co pokazałeś to tak . Masz bad sektory... Jeżeli komputer kupiony 4 miesiące temu, nie baw się sam w reanimację tylko zwróć na gwarancje.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 10448848
    Pultan
    Poziom 30  
    Ocena: 27
    A ja radzę go wyzerować żeby się upewnić że to na pewno fizycznie uszkodzone sektory, jeśli nie to po zabiegu parametr "current pending sectorss" się zmieni. Nie chcę mi się wierzyć w gwarancję chyba że ktoś Ci ją dał
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 10450291
    Pultan
    Poziom 30  
    Ocena: 27
    Helmud zobaczymy czy autor ma na niego gwarancję, to bardzo drogie dyski i ja osobiście bym o niego powalczył
  • #6 10450408
    Celey
    Poziom 2  
    Gwarancja jest odsyłam do reklamacji zobaczymy co będzie dalej.
  • #7 10567278
    Celey
    Poziom 2  
    Reklamacja rozpatrzona pozytywnie otrzymałem w zamian dysk seagate'a który jest w 100% sprawny. Temat zamykam dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z dyskiem Hitachi HUA721010KLA330, który wydaje dziwne dźwięki (zgrzytanie/chrupanie) i powoduje zawieszanie się systemu. Odpowiedzi sugerują, że dysk może mieć uszkodzone sektory, co potwierdzają wyniki z programu HdTune. Zaleca się skorzystanie z gwarancji, ponieważ dysk jest nowy (zakupiony 4 miesiące temu). Użytkownik potwierdził, że reklamacja została rozpatrzona pozytywnie, a w zamian otrzymał sprawny dysk Seagate.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA