logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać niewidoczne partycje po instalacji Windows XP?

tomcki123 26 Sty 2012 04:51 1576 2
REKLAMA
  • #1 10449407
    tomcki123
    Poziom 10  
    Witam,
    przesiedziałem w googlach cały wieczór i... nic. Dlatego też proszę o pomoc tutaj.

Przed instalacją systemu był sobie win xp. Dysk SATA2 500gb podzielony na 3 partycje - 100 GB system i po 200 na smieci. Próbowałem zainstalować na nowo XP, lecz juz na samym początku były problemy. Podczas instalacji, instalator widział tylko partycję systemową, usunąłem ją, stworzyłem nową i sformatowałem. Po zainstalowaniu świeżego systemu okazało się że nie ma nigdzie dwóch partycji (tych po 200GB). W narzędziu "Zarządzanie komputerem" w Narzędziach Administracyjnych okazało się, że gdzieś w powietrzu wisi sporo nieprzydzielonego miejsca - podejrzewam, że to właśnie szukane przeze mnie partycje.

Czy jest ktoś może w posiadaniu wiedzy, która mogłaby by mi pomóc odzyskać te dwie partycje, a przede wszystkim dane z nich?

Próbowałem testdisk'em ale nic to nie dało.

Please help!
  • REKLAMA
  • #2 10449437
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1092
    Zacznij od przeczytania tematów w dziale, do którego ten wątek trafił, podwieszonych oraz tego co migol21 opublikował w dziale FAQ oraz uzupełnij informacje o tym XP (konkretnie o SP chodzi).
    Dołączenie zrzutu z zarządzania dyskami nie będzie niczym zdrożnym.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #3 10449822
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    Cytat:
    Dołączenie zrzutu z zarządzania dyskami nie będzie niczym zdrożnym.

Jak i też dołączenie wyniku odpowiedzi na komendę EID w programie MHDD.
REKLAMA