logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon IR2200i - Podłączenie poprzez switch do komputera

Maxi1993 26 Sty 2012 16:20 1545 3
  • #1 10451255
    Maxi1993
    Poziom 9  
    Tak jak w temacie, potrzebuje podłączyć drukarkę Canon IR2200i poprzez Switch PLANET SW-801 do komputera.

Proszę o dokładną instrukcję, jak, co, gdzie wpisać.
    Jakie sterowniki pobrać, jakie IP, Maske, Brame wpisać na komputerze, a jakie w xero. I te inne konfiguracje.

Z góry Wam bardzo, bardzo, bardzo dziękuję :)
  • #2 10451884
    suri1986
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Hm jak na informatyka to jakoś mało informacji nam podałeś. Co wpisać to wiedzieć powinieneś ty. Tak samo na kompie i na ksero. Znajdujesz w ksero sieciowe ustawienia - wchodzisz przez taką główkę na panelu. Sterowniki takie jaki Ci będą potrzebne, ewentualnie pamiętaj żeby później zmienić w sterowniku żeby drukowała mape bitową i tyle.
  • #3 10453259
    Maxi1993
    Poziom 9  
    No to żeś mi pomógł. To że napisałem w specjalizacji informatyka to nie oznacza ,że akurat znam się na połączeniach sieciowych, tworzeniu sieci domowych. Skoro proszę o instrukcję to raczej się nie znam. Po 2, jeżeli już nie chcesz mi pomóc to nie wiem po co się udzielasz.
    Prosiłem o pomoc a nie o komentowanie tego co napisałem przy rejestracji.
    Wracając do tematu:
    System na laptopie to Windows XP Home Edition, jeżeli coś więcej potrzeba to pisać.
    W xero Canon IR2200i trzeba samemu wpisać Adres IP, Brame, Maske itp.
    Jest możliwość też skonfigurowania NetWare (czy jakoś tak).
    Jeżeli trzeba jakieś informacje to pisać.

Z góry dziękuję za pomoc, i jeszcze jedno, jak macie zamiar pisać tak jak kolega wyżej to darujcie...
  • #4 10456061
    Romeoo
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Zobacz jaki masz ip na kompie, następny wolny adres wbijasz do maszyny. Maska standardowa, bramy nie trzeba. Jeżeli z rozpędu zainstalujesz na LPT, możesz później zmienić - właściwości/porty.
REKLAMA