logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w komputerze - uszkodzona karta dźwiękowa czy wtyki?

Szczekii 29 Sty 2012 12:25 871 6
REKLAMA
  • #1 10463829
    Szczekii
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem odnośnie dźwięku w komputerze.. Chodzi o to, że wszystko działało, miałem słuchawki podłączone do głośników , a te z kolei do komputera , tylne wejście , głośniki dwa komputerowe , podstawowe.. Sprawdzałem również jak podłączyłem słuchawki zamiast głośników i tez nie wykrwywa mi dźwięku.. Czasem jak dałem na full to od czasu do czas pojawiał się jakiś szmer dźwięku ale tylko to... I moje pytanie czy to może być uszkodzona karta dźwiękowa lub może wtyki do niej??
    Proszę o szybką odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 10468436
    krys06
    Poziom 29  
    Ocena: 190
    Uszkodzone może być wszystko(wejście jack,przerwa na przewodach,wyjście karty ).Należy więc kolejno sprawdzić ,same słuchawki(np w innym komputerze),poprawić mocowanie karty w slocie,co pokazują ustawienia systemowe(odnośnie dźwięku).O ile słuchawki sprawne ,karta sprawdzona ,wykonaj przywracanie systemu ...do daty kiedy był dźwięk.stawiałbym na kartę .(podaj konfigurację komputera)
  • REKLAMA
  • #3 10468520
    Speedcam
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    może warto sprawdzić również sterowniki od muzycznej, czasami bywa, że komputer wariuje i sam wyrzuca stery.
  • REKLAMA
  • #4 10468891
    Sh3vieR
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Znaczenie ma czy karta jest zintegrowana, czy dokładana?
  • #5 10469121
    Speedcam
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    jeżeli dokładasz kartę i przepinasz głośniki to 100% musisz ściągnąć nowe odpowiednie sterowniki, to chyba jest jasne
  • #6 10470063
    krys06
    Poziom 29  
    Ocena: 190
    Szczekii napisał:
    Chodzi o to, że wszystko działało, miałem słuchawki podłączone do głośników , a te z kolei do komputera , tylne wejście , głośniki dwa komputerowe , podstawowe.
    .. tak to wygląda ...przynajmniej tak to Kolega Szczekii opisuje.Reinstalacja sterowników może pomóc oczywiście ,ale stawiałbym raczej na sprzętowe uszkodzenie ...no chyba ,że o WSZYSTKIM nie wiemy !
  • REKLAMA
  • #7 10494698
    Szczekii
    Poziom 2  
    Yyyy no , teraz jest tak , że jak jest na maxa wyciszony to działa lewy głośnik ale ledwo ledwo słychać co się dzieje , a jak przekręcam pokrętło to działa sam prawy , podłączałem słuchawki i nie ma w nich dźwięku , podłączałem inne głośniki i dopiero one jako tako zaczęły działać, instalowałem nowe sterowniki i dalej tak samo..

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w komputerze, mimo że wcześniej wszystko działało poprawnie. Sprawdzono różne konfiguracje podłączenia słuchawek i głośników, jednak dźwięk nie jest odtwarzany. Użytkownicy sugerują, aby sprawdzić uszkodzenia wtyków, przewodów oraz samej karty dźwiękowej. Wskazano również na konieczność aktualizacji sterowników, zwłaszcza jeśli karta dźwiękowa jest dokładająca. W odpowiedziach podkreślono, że reinstalacja sterowników może pomóc, ale istnieje ryzyko sprzętowego uszkodzenia karty dźwiękowej. Użytkownik zauważył, że dźwięk pojawia się tylko w jednym głośniku, co może wskazywać na dalsze problemy z podzespołami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA