średnica całego koła ma około 4 centymetry. Jakieś 5 mm od krawędzi kółka idąc do środka jest wytłoczone kółko, które ma średnicę około 3 centymetry a oprócz tego idąc jeszcze ku środkowi tego kółka co ma średnicę 3 centymetry jest wydrążona dziura na samym środku o średnicy około 1,2 centymetra. otwór ten nie jest takiej samej średnicy przez całą jego głębokość gdyż 5 mm w dół zwęża się około 1 do 2 mm i do samego końca jest już właśnie zwężony. Patrząc jeszcze na tę stronę koła obok środkowego otworu widać jest zaprasowany bolec który wychodzi z drugiej strony tego koła i wprawia w ruch piłkę ( to był opis koła które w wyrzynarce jest przybliżone do wirnika czyli tył koła). Z drugiej strony koło wygląda podobnie, z tym że po tych dwóch kółkach które wymieniłem na początku pierwszego opisu występuje bliżej krawędzi drugiego kółka( tego co ma około 3 centymetry średnicy) jest wytłoczony taki walec, który ma wysokość około 5 mm i średnicę około 2 centymetry. Oprócz tego na tym walcu znajduje się wypust wcześniej opisanego kółka, które było zwężone około 1 do 2 mm. I wreszcie tuż obok tego wypustu powinien się znajdować bolec, który porusza piłką. Nie wiem jakiej jest wysokości ponieważ to on jest urwany. Cały element opisywałem patrząc na niego ,, z lotu ptaka''- z góry. Pomiary wykonywałem zwykła ekierką ponieważ nie mam suwmiarki. Ale są prawie dokładne. Stawiając element na płask na biurku ma wysokość około 1,8 tak do 2 centymetrów ale nie przekracza dwóch centymetrów wzwyż ale i nie przekracza 1,5 centymetra w dół. Mam nadzieję, że element opisałem wyraźnie i dokładnie i zrozumiale. A oto kilka obrazków( element urwany zaznaczony strzałką a mniejsza dziurka też zaznaczona na zdjęciu strzałką to element nie fabryczny tylko próba wybicia bolca

)