logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny ekran po załadowaniu Windows XP - brak pulpitu

Mkaspkrsk1 29 Sty 2012 15:51 1951 4
REKLAMA
  • #1 10464952
    Mkaspkrsk1
    Poziom 2  
    Witam wszystkich użytkowników chciałbym poprosić o pomoc. Mam komputer z zainstalowanym systemem Windows xp . Zawsze mi wszystko działało aż tu nagle wlaczam komputer jestem już przy tym momencie jak się ten pasek ląduje i pisze Windows xp . Gdy pasek już się załadje ma czarny ekran . Powinien wyskoczyć napis zapraszamy i wejść na pulpit a tu nic . Proszę o pomoc nie wiem co zrobić. :?:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10467368
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 400
    Gdy podczas ładowania systemu wciśniesz DEL lub F2, to powinien zgłosić się BIOS. Czy wówczas obraz jest prawidłowy i nie gaśnie ?
    Sprawdź także start windowsów w trybie awaryjnym.
    Będziesz wtedy miał już jakiś trop.

PS. Tematyka napraw komputerów znajduje się w dziale elektrody "Komputery"
  • REKLAMA
  • #4 10467689
    Mkaspkrsk1
    Poziom 2  
    Gdy. Naciskam f2ekran nie gaśnie uruchamia się BIOS

Dodano po 5 [minuty]:

Przed ladowaniem się windowsa wyskakują mi propozycje tryb awaryjny itp. Ale gdy Naciskam na tryb awaryjny wyskakują jakieś napisy jakby. Się coś ładowalo ale w końcu jest taki mały paseczek w lewym górnym rogu który mruga i nic dalej się nie dzieje.

Dodano po 10 [minuty]:

A gdy się włącza to do wybrania np trybu normalnego czy też awaryjnego to jest odliczanie od30 sekund to czas na wybranie jak chcę włączyć pc w jakim trybie ale wtedy nic nie mogę wybrać ani w górę ani w dol nawet jak Naciskam enter też nic niedziałania dopiero jak czas się skończy to się włącza . Ją wybieralem tryb awaryjny w na czucie gdy jest czarny ekran przed tym jak się zalaczy te wszystkie tryby. To jak wtedy nacislem strzalke i enter to wtedy wybierało to co natrafiłem .... Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem
  • #5 10470136
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 281
    Pełna specyfikacja kompa! Jeśli możesz to sprawdź kompa z innym monitorem. Jeśli możesz to sprawdź kompa z inną kartą graficzną. Uruchom windowsa w trybie VGA i sprawdź czy w nim też występuje problem.
REKLAMA