logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować blokadę klucza w TV Clatronic CTV 576 VT?

m^ody 22 Gru 2004 15:45 1894 3
REKLAMA
  • #1 1079725
    m^ody
    Poziom 11  
    Witam.

Mam taki problem. Moj mlodszy brat bawil sie w menu w tym TV i chyba wlaczyl opcje "KLUCZ" I teraz za kazdym razem kiedy wlaczam TV na ekranie pojawia sie "KLUCZ ///" gdzie w miejsce "/" trzeba wstawic cyfre.

nie mam pojecia jaki klucz moze to byc.Probowalem roznych kombinacji typu "111", "000", "123" i nic.

Na pilocie nie dzialaja zadne inne przyciski oprocz cyfr.

Moze jakos da sie zresetowac cale oprogramowanie w tym TV ????

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1079806
    Zdzisław Osmulski
    Poziom 30  
    Ocena: 14
    Może masz instrukcję obsługi i punkt blokada rodzicielska.W Sieście np.trzeba było wyłączyć wyłącznikiem sieciowym i trzymając jednocześnie P- i P+ włączyć wyłącznikiem sieciowym i poczekać aż pokaże się obraz i po blokadzie.W Grundigu trzeba wpisać kod.W innych np:trzeba wejść w menu i znależć kluczyk i ustawić na off.Nie mam danych co to za chassis.
  • REKLAMA
  • #3 1079824
    m^ody
    Poziom 11  
    no wlasnie nie mam zadnej instrukcji do niego :( Zaraz sprobuje zrobic tak jak w Siescie moze zadziala.

Niestety do menu nie moge wejsc..jak tylko wlaczam TV od razu wyskakuje napis "KLUCZ" i zadne przyciski nie dzialaja oprocz cyfr !!

Moze clatronic zrobil jakis standardowy kod na wszelki wypadek ?

Dodano po 18 [minuty]:

kurcze nie dziala :< Znalazlem w necie cos takiego:

http://www.hamradio-badarc.co.uk/skyhcodes.htm

i niby sa tam jakies kody podane ale tez nie dzialaja

Czy ktos mi pomoze ?
  • #4 1774058
    zamek14
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    miałem ten sam problem z kodem
    I ja znalazłem trzeba 3 razy nacisnąć klawisz który przełancza systemy jaskrawości i kontrastu na : standard ,sport , delikatny , tak zwany "PP "
    jest też tryb serwisowy
REKLAMA