Witam.
Otóż mam taki problem, podczas grania w grę Gothic 2 NK gra się tnie gdy:patrze na ognisko, na wodę lub gdy patrzę przed siebie i jest dużo tekstur. Nigdy mi się to nie zdarzyło nawet gdy miałem starszy sprzęt. Dodam też że Gothic 1 tez mi się zacinał gdy byłem w świątyni śniącego. Jedynie co pomaga to ustawienie widzenia świata na 20 %, ale w tedy przyjemności z gry nie ma
Oto moje parametry komputera:
Windows XP HE SP3
Intel Pentium 4 3,00 GHz;
1,5 GB RAM DDR, 3x 512 MB Kingston
Radeon HD 4650 Gigabyte 1GB;
Asus P5P800;
Chieftec 500W;
Seggate 320 GB Barracuda 7200.12;
Dysk twardy mam podzielony na 3 partycje.
Sformatowałem tylko partycję systemową, tamte dwie nie ruszałem
Cały zestaw ma już około 8 lat, oprócz karty graficznej, zasilacza i dysku twardego(mają zaledwie rok)
Podczas spoczynku pamięć RAM jest używana na ponad 450 MB co mnie trochę zdziwiło.
Macie może pomysły na czym polega problem?
Reinstalka Windowsa i defragmentacja folderu z grą nic nie pomogła :/
Otóż mam taki problem, podczas grania w grę Gothic 2 NK gra się tnie gdy:patrze na ognisko, na wodę lub gdy patrzę przed siebie i jest dużo tekstur. Nigdy mi się to nie zdarzyło nawet gdy miałem starszy sprzęt. Dodam też że Gothic 1 tez mi się zacinał gdy byłem w świątyni śniącego. Jedynie co pomaga to ustawienie widzenia świata na 20 %, ale w tedy przyjemności z gry nie ma
Oto moje parametry komputera:
Windows XP HE SP3
Intel Pentium 4 3,00 GHz;
1,5 GB RAM DDR, 3x 512 MB Kingston
Radeon HD 4650 Gigabyte 1GB;
Asus P5P800;
Chieftec 500W;
Seggate 320 GB Barracuda 7200.12;
Dysk twardy mam podzielony na 3 partycje.
Sformatowałem tylko partycję systemową, tamte dwie nie ruszałem
Cały zestaw ma już około 8 lat, oprócz karty graficznej, zasilacza i dysku twardego(mają zaledwie rok)
Podczas spoczynku pamięć RAM jest używana na ponad 450 MB co mnie trochę zdziwiło.
Macie może pomysły na czym polega problem?
Reinstalka Windowsa i defragmentacja folderu z grą nic nie pomogła :/