logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć kable VGA do gniazd D-SUB w instalacji projektora?

Griev 02 Lut 2012 09:19 1937 2
REKLAMA
  • #1 10483061
    Griev
    Poziom 1  
    Witam serdecznie

To mój pierwszy temat na tym forum, mam nadzieję że zrobiłem wszystko jak należy bo nie tworzyć bałaganu/zamieszania.

Muszę stworzyć w szkole oprócz kilku innych rzeczy połączenie do projektora.
    W prostych słowach wyglądać by to miało tak, że jest stworzony jakiś odcinek z kablem w kanale i na obu końcach jest gniazdo ze złączem VGA do którego można podpiąć z jednej strony np. projektor z drugiej np. komputer.
    Chodzi o estetykę. ze ściany wystawało by tylko gniazdo. Kable z projektora można pozwijać i jest czysto.

Znalazłem gniazda które można wykorzystać:
    http://www.nowyelektronik.pl/searchsklep.php?mode=opis&nr=14972

Prosił bym o informację w jaki sposób łączyć kable i gdzie można je dostać.
    Nie znalazłem nigdzie tego typu informacji.
    Ewentualnie proszę o linki do gotowych rozwiązań tego typu.

Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 10484882
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Griev napisał:
    Nie znalazłem nigdzie tego typu informacji.

Żartujesz, prawda ?
    Tu masz opis złącza, sygnały kolorów każdy oddzielnie cienkim koncentrykiem (oploty do odpowiednich mas), całość również w ekranie. Wtedy przy większej długości kabla w wyższych rozdzielczościach może coś będzie jeszcze widać (np. standardowe, bez użycia large fonts, teksty w okienkach) ...
  • #3 10486148
    cyryl85
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    jak już to ma jakoś wyglądać to najlepiej kupić naścienne przyłącze VGA,do tego porządny firmowy kabel VGA, od kabla odciąć wtyczkę z jednej strony drugą stronęprzeciągnąć do projektora, kable zamontować do przyłącza, i wyglądało by to jakoś porządnie i nie psuło by sie co chwile, a jak jest potrzeba to i gniazdo audio można do takiego przyłącza podłączyć
REKLAMA