logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada - błąd logowania, dioda z małpą miga wolno, co robić?

tobik6 02 Lut 2012 09:59 1760 6
REKLAMA
  • #1 10483174
    tobik6
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    A więc mam problem z internetem, gdy chcę się podłączyć z netem wyskakuje mi błąd, że złe hasło lub nazwa użytkownika. Wszystko podaje dobrze nie wiem o co chodzi ? Jeżeli chodzi o modem to to ciągle miga wolno dioda z małpą.
  • REKLAMA
  • #2 10483619
    domellus
    Poziom 29  
    Ocena: 285
    A modem (livebox) jest prawidłowo skonfigurowany? Mrugająca ta dioda na nim może również oznaczać problem po stronie TP.SA. W razie problemów możesz skozystać z infolini tp jak masz jakies pojęcie w temacie i trafisz na kumatą osobę to wszystko sie wyjaśni.
  • REKLAMA
  • #3 10484009
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    A jaki to masz sprzęcik?
  • REKLAMA
  • #4 10484871
    krzych66
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    tobik6 napisał:
    A więc mam problem z internetem, gdy chcę się podłączyć z netem wyskakuje mi błąd, że złe hasło lub nazwa użytkownika. Wszystko podaje dobrze nie wiem o co chodzi ? Jeżeli chodzi o modem to to ciągle miga wolno dioda z małpą.
    Wykonaj przywracanie ustawień fabrycznych jeśli po tym nie zapali się małpa na stałe zgłoś usterke http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_k.../internet/modemy/livebox/problemy_tech/reset/
  • #5 10485475
    tobik6
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Sprzęt:
    Karta Graficzna: GeForce 9800GT.
    Procesor:AMD Athlon X2 240 2.8ghz
    Ram: 3gb
    Dysk:500gb
    System:Vista 7

Cytat:
    Wykonaj przywracanie ustawień fabrycznych jeśli po tym nie zapali się małpa na stałe zgłoś usterke http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_k.../internet/modemy/livebox/problemy_tech/reset/

Robiłem to i małpa zaczeła nie migać, lecz dalej nie mogłem się połączyć z internetem. Po ponownym zresetowaniu zaczeła migać. Nie wiem czy, ale może przez nie płacenie rachunków 2dni temu zapłaciłem jeden z 3, pozostało 2 miałem takie problemy i nie wyłączali mi internetu. Do poniedziałku zostaną one zapłacone pozostałe 2.
  • REKLAMA
  • #6 10488013
    domellus
    Poziom 29  
    Ocena: 285
    tobik6 napisał:
    Nie wiem czy, ale może przez nie płacenie rachunków
    i trzeba było od tego zacząć a nie doszukiwać się usterek itp. Jak na razie w naszym kraju rachunki trzeba płacić ;)
  • #7 10488511
    2pacjg
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Raczej niech kolega zapłaci rachunki i skontaktuje się z serwisem TP :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z logowaniem do internetu, otrzymując komunikat o błędzie związanym z nieprawidłowym hasłem lub nazwą użytkownika. Dioda z małpą na modemie (Livebox) miga wolno, co sugeruje problemy z połączeniem. Użytkownik zresetował modem, co na chwilę poprawiło sytuację, ale problem z połączeniem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z nieopłaconymi rachunkami za internet oraz zalecają kontakt z serwisem TP.SA w celu dalszej pomocy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA