logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zamienię] HP Pavilion dv6-1225EW na słabszy z podświetlaną klawiaturą

Atreyu Makiavel 05 Lut 2012 00:31 3201 9
REKLAMA
  • #1 10496852
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Ocena: 318
    HP Pavilion dv6-1225EW
    Stan mojego laptopa jest dobry. Nie zniszczony, sprawny itd.
    Interesowałaby mnie zamiana na inny nawet gorszy parametrami byleby z podświetlaną klawiaturą. Oczywiście w pełni sprawny. Mile widziany wbudowany modem 3G.
    Według mojej subiektywnej wyceny mój laptop jest wart około 1500zł.
    Wymagań nie mam wielkich, ot laptop do buszowania po necie nocą, czyli procek chyba dwurdzeniowy o dowolnym taktowaniu (słusznie?) , RAM minimum 1GB, dysk minimum 40GB, grafika może być zintegrowana, matryca błyszcząca o rozdziałce co najmniej 1280px na ileś (proporcje nieistotne), reszta mniej istotna.
    Możliwe to w ogóle? Czekam na propozycje.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 10496855
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10496867
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Wiem, że są takowe w sprzedaży tylko nie widziałem na oczy nigdy. Liczę na to, że będzie to jak w Nokii 3310 np. klawisze nie przejrzyste tylko te białe literki świecą się. Nie ma to dawać po oczach w nocy, ma to być czytelne aby można było pisać po ciemku.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 10496884
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 10496890
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Jak to "czy zrobią mi taką klawiaturę" ? To można wymienić tą w moim laptopie na podświetlaną?
    Mi to raczej chodziło o fabryczną konstrukcję, chyba. Nie wiem. O ile będzie spełniać moje warunki - będę zadowolony.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 10497778
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 10503420
    _haker_1
    Poziom 32  
    Ocena: 31
    Raczej ciezko - laptopy z podswietlana klawiatura to w 99% high-endy pokroju nowych Alienware'ow Macbookow Pro czy serii game'ingowych. Co za tym idzie ich ceny sa wysokie .. bardzo wysokie. Zdecydowanie wyzsze niz dv-ow6. Jedyne co mi przychodzi na mysl to Macbook g4 tylko to sporo starsza epoka jednordzeniowcow..
  • #9 10504250
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Wiem co zrobię. Sprzedam HP'ka i kupię Dell Vostro V131.
    Dobrze gdyby ktoś zaoferował używany ;)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 11534750
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Jeszcze wpadł mi do głowy taki pomysł aby wymienić klawiaturę z tego laptopa na taką z podświetleniem. Komu wiadomo więcej na ten temat?

Listę kompatybilności klawiatur już dorwałem:
    Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Kolejna sprawa że pełnych klawiatur, tzn. takich z osobną numeryczną nie robili podświetlanych do pavilionów. Do envy 17 tak, tyle wynalazłem info. Jeśli chodzi o niepełne to i owszem, są podświetlane. Zastanawiam się czy takiej mniejszej nie wpakować. Wiem, fizycznie może to być trudne i/lub uciążliwe, może jakoś się z tym pogodzę, tylko czy taśma będzie pasować od innej i czy nawet gdy będzie pasować to czy będzie poprawnie działać? Chyba że od envy pełna podejdzie? Widziałem podświetlane klawiatury w HP'kach serii:
    Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Tylko czy taśmy podejdą? Ma to prawo działać? Mocno liczę na wasze doświadczenia, cokolwiek, ponieważ mocna zastanawiam się czy nie wyrwać gdzieś takiej klawiatury. Może nawet od innego lapka jeśli będzie działać.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje wymiany swojego laptopa HP Pavilion dv6-1225EW na inny model z podświetlaną klawiaturą, nawet o gorszych parametrach. Laptop jest w dobrym stanie, a jego wartość szacowana jest na około 1500 zł. Użytkownik preferuje laptop z dwurdzeniowym procesorem, minimum 1 GB RAM, 40 GB dysku oraz zintegrowaną grafiką. W dyskusji poruszono możliwość wymiany klawiatury na podświetlaną, jednak zaznaczono, że takie klawiatury są rzadkością w tańszych modelach. Użytkownicy sugerują, że laptopy z podświetlaną klawiaturą to głównie modele high-endowe, jak Alienware czy MacBook Pro. Pojawiła się także propozycja zakupu modelu Dell Vostro V131.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA