logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daytek DT-1731D. Grzeje się BUH. Czy trafo jest uszkodzone?

falkos 24 Gru 2004 11:52 1014 3
REKLAMA
  • #1 1083871
    falkos
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Witam.Monitor przyszedl do mnie z uszkodzonym BUH1015.Wymienilem na nowy.Po wymianie rusza wysokie ale....Napiecie zasilajace jest za niskie-50V oczywiscie po podaniu sygnalu z kompa.Regulator jest sprawny bo odpalajac na zarowce mam 160V poza tym widze na oscylu ze pracuje.Oprocz tego grzeje mi sie BUH.Czyzby trafo bylo uszkodzone?Obraz co prawda zwezony ale mam.Moze ktos spotkal sie z czyms takim?
    Pozdrawiam
    Wesolych swiat:)
  • REKLAMA
  • #2 1089225
    grzesikol
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Ja miałem to samo i okazało sie trafko niestety to normalna usterka niestety można kombinować z kondkami ale ... mizerny efekt UWAGA na trafka ponieważ trafiają się szczelone konkretnie maja inne parametry mimo że model sie zdaża najlepiej kupić u kogoś pewnego gdzie w razie draki da się oddać !! wiem ze elektroniki sie nie wymienia ale mnie to uratowalo poniewaz ciezko komus powiedziec wytlumaczyc ze nowe jest do d....
  • REKLAMA
  • #3 1091065
    StynkS
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Pewnie będzie trafo, zobacz na rezystory w ABL jak któryś jest przypalony to na 120% trafo.
  • #4 1108334
    falkos
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Dzieki wszystkim za zainteresowanie tematem.Monitor oddalem-naprawa nie oplacalna,klient zrezygnowal!Pozdrawiam.Temat zamkniety.
REKLAMA