logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diablo 2: Problemy z połączeniem na Battle.net i serwerem na Neostradzie

kulasss 25 Gru 2004 02:12 3340 9
REKLAMA
  • #1 1085285
    kulasss
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Mam problem z grą Diablo II konkretnie z grą przez siec jak stawiam serwer (nie na otwartym battle.net) to inni niemogą sie połączyc a ja niemoge sie połaczyc do innych ! a pozatym gdy chce wejsc na battle.net i na otwarty battle.net to mi pisze takie coś " Battle.net nie moze poprawnie rozpoznac uzywanej wersji programu " POMOCY !
  • REKLAMA
  • #2 1085305
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10455
    Masz firewall? jezeli tak to czy jest dobrze ustawiony/w ogole ustawiony? ;-)
    Masz oryginalna wersje D2 z najnowszym patchem?
    Co jest napisane kiedy chcesz sie do kogos podlaczyc/ktos do Ciebie?
  • REKLAMA
  • #3 1086949
    kulasss
    Poziom 12  
    Mam Podrube D2 i mam wyłaczonego firewalla a pisze ze Połaczenie z serwerem niemoze byc nawiazane a jak chce sie połaczyc z otwartym battlenetem to pisze "Battle.net nie moze poprawnie rozpoznac uzywanej wersji"
  • REKLAMA
  • #4 1086962
    Kolobos
    Spec od komputerów
    No wiec juz masz odpowiedz czemu nie dziala, BN sprawdza wersje gry, a Ty masz pirata wiec wersja sie nie zgadza bo pewnie exe jest zmienione + brak patchy.
  • REKLAMA
  • #5 1087480
    karol_plocha
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    I z battlenet nie połączysz sie, mając pirata, bo masz zły klucz cd-key. Z każdą grą blizzarda tak jest
  • #6 1087949
    kulasss
    Poziom 12  
    a da sie to jakos rozpracowac?
  • #7 1088207
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Kupic oryginal ;-)
  • #8 1335771
    DARREK
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    dobra dobra

ja mam orginał i potrzebuje wiedzieć na jakich portach działa gra.
    Pilne !!
    Pozdrawiam
    DARREK®
  • #10 1338565
    DARREK
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Kolobos dzienX tego mi było trzeba :-)

Pozdrawiam
    DARREK®

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy niemożności połączenia się z serwerem Diablo II na Battle.net oraz z serwerem prywatnym na Neostradzie. Przyczyną jest używanie nieoryginalnej wersji gry (pirackiej), co powoduje, że Battle.net nie rozpoznaje poprawnie wersji programu i odrzuca połączenie z powodu niezgodności klucza CD oraz braku aktualizacji (patchy). Firewall został wyłączony, więc nie blokuje połączeń. Rozwiązaniem jest zakup oryginalnej wersji Diablo II z najnowszymi patchami. Dodatkowo podano informacje o portach sieciowych wymaganych do działania gry i połączeń Battle.net: port 6112 TCP (in/out), port 4000 TCP (out dla zamkniętych serwerów Battle.net), port 4000 TCP (in/out dla otwartych serwerów Battle.net i gier TCP/IP).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA