logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Excel 2010 - pojawiające się menu przy przechodzeniu między arkuszami

tata1 10 Lut 2012 20:48 1200 2
REKLAMA
  • #1 10525760
    tata1
    Poziom 20  
    Ocena: 259
    Witam
    Dostałem nowy komputer w pracy i przesiadłem się z XP i Office 2003 na Win 7 i Office 2010 i może to kwestia opanowania pakietu, ale........ pracując codziennie z excelem z dokumentem z kilkunastoma arkuszami napotykam na problem. Gdy przechodzę na kolejne zakładki (arkusze) i zajdzie potrzeba przejścia na lewe skrajne (często już schowane i trzeba kliknąć w strzałki by je odsłonić - przesunąć zakładki) to wtedy pojawia się menu (rys.2). Gdy klikam w strzałeczki po lewej, lub na 1-2 skrajne lewe arkusze (zakładki) to pojawia się to menu (rys.2), gdy klika się w 3, 4 i kolejne to wszystko w porządku. Trochę to wkurzające, bo trzeba po kilka razy klikać w pierwsze zakładki by do nich wejść. W office 2003 było OK.
    Excel 2010 - pojawiające się menu przy przechodzeniu między arkuszami Excel 2010 - pojawiające się menu przy przechodzeniu między arkuszami
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10527851
    adamas_nt
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 658
    Dość dziwna reakcja. Efekt jak po ppm w pasek nazwy... Mysz OK?
    Mimo, że u mnie taki efekt nie występuje, przyzwyczaiłem się do prowokliku w obszar "strzałek" nawigacyjnych (prosty wybór i może to pozwoli w tym przypadku uniknąć szarpania nerwów):

Excel 2010 - pojawiające się menu przy przechodzeniu między arkuszami
  • #3 10528454
    tata1
    Poziom 20  
    Ocena: 259
    Dokładnie, efekt taki jak ppm w górną belkę programu.

Ale dzięki za tą informację o menu wyboru arkusza po kliknięciu ppm w strzałki. Przynajmniej się nie muszę nerwować tym wyskakującym menu.
    Ale to oczywiście problemu nie rozwiązuje, jedynie trochę go obchodzi.
    Jak dorwę inną myszkę to dam znać czy to może od myszy.

Sprawdzone z innymi myszkami - również pojawia się to menu
REKLAMA