logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Philips dsr 3201 91 nie odbiera części kanałów Cyfra +

pedros75 16 Lut 2012 21:26 3223 4
REKLAMA
  • #1 10556052
    pedros75
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam mam problem z dekoderem jw. Objaw jest następujący. Zmieniałem położenie dekodera w pokoju i po ponownym połączeniu przestał odbierać cześć kanałów Cyfry+ ( czerwony kwadracik ) np TVP3, Discovery- wszystkie, TVP Seriale,., a odbiera np TVP 1 ,2 Kino Polska. patrzyłem po częstotliwościach i to chyba nie to. Dodam ,że inne dekodery ok przy tym połączeniu antenowym , a dekoder jak w temacie w innych miejscach ma te same objawy, czyli wina dekodera. Co radzicie koledzy?
  • REKLAMA
  • #2 10556616
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10557177
    pedros75
    Poziom 13  
    mam Cyfrę+ w trzech pomieszczeniach( oddzielne kabale o konwertera). Dekoder jak w temacie działał w jednym z pomieszczeń do momentu gdy nie odłączyłem kabla antenowego ( w pokoju przemeblowanie i ustawienie TV w innym miejscu ). Po ponownym podłączeniu kabla przestał odbierać większa część kanałów ( czerwony kwadracik ). By wyeliminować inne powody sprawdzałem w tym miejscu inny dekoder i odbierał wszystkie kanały, a dekoder z tematu podłączając w innym pomieszczeniu dawał takie same objawy. Sprawdzałem częstotliwości kanałów cyfry i to nie będzie powód. Dodam,że próby nowych ustawień w menu ( rozszerzenie zakresu itp) nie dały rezultatu. Tzn nie zapisywał nowych ustawień w pamięci
  • REKLAMA
  • #4 10557237
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 10562281
    pedros75
    Poziom 13  
    Uszkodzony podzespół ( wymiana koszt 80 zł ) . Przepięcie po kablu. Temat do zamknięcia
REKLAMA