logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Opinia] Czy Samsung NP-RV511-A04PL nadaje się do grafiki i gier jak CS?

bystryldz 21 Lut 2012 18:45 3760 11
REKLAMA
  • #1 10578601
    bystryldz
    Poziom 11  
    Witam

Przymierzam się do kupna owego laptopa Samsung NP-RV511-A04PL, szukając w necie nie znalazłem jakiegokolwiek testu, opinii, dobrej recenzji. Co Wy o tym sądzicie?

Laptop miałby służyć do Internetu, Filmów, Offica, Photoshopa, Ilustratora(rzadko) Ogólnie grafiką zajmuję się rekreacyjne. Laptop ogólnie miałby służyć do ww celów + jakieś nie wymagające gry typu Counter Strike itp.

Cena to 2k +/-.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10579721
    djasek
    Poziom 24  
    Ocena: 44
    Jeśli ma służyć do tego co napisałeś, to wybór idealny, przynajmniej nie ma jakiejś cudacznej grafiki typu NVIDIA tudzież, ATI. Grafikę masz w procu - praktycznie nie do zabicia. Jeśli zależy Ci na bezawaryjności to polecam. Bynajmniej problem z BGA, mało prawdopodobny. A ta grafa nie jest taka zła. Sam takową posiadam tylko w i5 i nie narzekam, zagrać się w coś prostego da.
  • #3 10580112
    bystryldz
    Poziom 11  
    kwestia tego, że potrzebuję w miarę dobrą tą kartę jak i w miarę ramu + procka dobrego, niestety odkąd moja pasja komputerami się zatrzymała to nie jestem na czasie :/ Kupić coś co za rok czy dwa będzie złomem też średnio mi się podoba. Wcześniej padł wybór na Toshiba Satellite P750-10Q tylko cena jest dobrze zróżnicowana. Co sądzicie o kupnie używki?
  • REKLAMA
  • #4 10580210
    djasek
    Poziom 24  
    Na pewno nie pchaj się w używki z "mocnymi" kartami graficznymi, zazwyczaj są już naprawiane, albo wkrótce Ty będziesz musiał go naprawiać, bo Ci padnie. To jest moja rada jako serwisanta. Ten Intel radzi sobie na prawdę całkiem niezgorzej niz integra NVIDII LUB ATI.
  • REKLAMA
  • #5 10580539
    bystryldz
    Poziom 11  
    Chodzi o to, że ten lapek Samsung NP-RV511-A04PL jest używany, ale jako "nowy". Jak zwykle podchodzę do wszystkiego takiego "jak nowy", że coś wymienili, klawe, obudowę i sprzedają jako "nówka" koszt 400 zł, kupili za 300, a sprzedają za 1500.... a może doradziłbyś mi jakiegoś lapka? Coś innego? Ew kontakt na pw, gg, co by tutaj nie śmiecić.
  • #6 10580592
    djasek
    Poziom 24  
    Np: ACER TM 5760-2332G50Mnsk-4

Pozdrawiam
  • #7 10580599
    bystryldz
    Poziom 11  
    a jak jest z matrycami? błyszcząca czy matowa? czytałem różne opinie. Coś więcej o tym modelu? Acery nie są awaryjne? Ja tak patrzyłem do 2 tysi :D
  • #8 10580615
    djasek
    Poziom 24  
    Sam mam i nie narzekam. Mam Model TM 5740 na i5 i jestem zadowolony, przeżył nawet konkretny lot z upadkiem (około 2,5m rzut przez pokój przez wnerwioną żonę) zakończony upadkiem na drewnianą podłogę. Skończyło się wymianą matrycy, lekkim pęknięciem obudowy dolnej. Dysk przeżył, bo SSD mam. Więc ja osobiście nie narzekam. I polecam Ci Acera. Rozsądny wybór pod względem jakość / bezawaryjność / cena. A jak kto mi powie, że Asus jest prymusem jeśli chodzi o bezawaryjność - to zastrzelę ! :)
  • #9 10581854
    bystryldz
    Poziom 11  
    a jak sprawa wygląda na i3? Chodzi mi głównie o szybkość niszczenia Acera, pochlebnych opinii za wiele nie przeczytałem.
  • REKLAMA
  • #10 10582679
    djasek
    Poziom 24  
    Acera słabymi punktami zawsze były obudowy. Choć teraz się to trochę zmieniło. Pytanie dość niezrozumiałe: "a jak sprawa wygląda na i3? Chodzi mi głównie o szybkość niszczenia Acera", pisałem Ci o moim przypadku. Nie wiem, czy zauważyłeś. Zrobisz co zechcesz.
  • #11 10585042
    bystryldz
    Poziom 11  
    Fakt trochę chaotycznie to napisałem. Chodziło mi o to jak sprawuję się i3, nagrzewanie itp.

A teraz moje pytanie. Samsung NP305V5A (NP305V5A-T03PL) czy Samsung 300e5a-s07pl ?
  • #12 10586576
    djasek
    Poziom 24  
    Oj sam sobie krzywdę robisz. Ale to już Twoja sprawa.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup laptopa Samsung NP-RV511-A04PL do zastosowań takich jak przeglądanie internetu, oglądanie filmów, praca w Office oraz sporadyczne korzystanie z Photoshopa i gier typu Counter Strike. Otrzymuje pozytywne opinie na temat wydajności zintegrowanej grafiki w procesorze, co czyni ten model odpowiednim do jego potrzeb. Użytkownicy ostrzegają przed zakupem używanych laptopów z mocnymi kartami graficznymi, sugerując, że mogą być one awaryjne. W dyskusji pojawiają się także alternatywy, takie jak Acer TM 5760 oraz pytania o matryce i trwałość różnych modeli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA