logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Potrzebuje przejściówki z Micro SD do SD (odwrotna)

11owca 23 Lut 2012 15:45 3831 8
REKLAMA
  • #1 10587553
    11owca
    Poziom 11  
    Mam nietypowy problem.
    Potrzebuje przejściówki z Micro SD do SD.

Tz.
    Mam kamery na karty pamięci micro SD (są one zamknięte w obudowach plastikowych)
    Potrzebuje adapter, który umożliwi podłączenie karty SD (an przewodzie, który umożliwi mi wyprowadzenie gniazda sd na zewnątrz obudowy)
    Niestety nic takiego nie znalazłem więc szukam kogoś kto wykona taki prosty adapter.
    na aledrogo znalazłem: GNIAZDO na karty SD z wyrzutnikiem
    do połączenie idealnie nada się taśma do dysków/napędów ATA (10 cm starczy z nadmiarem)
    A płytkę karty micro sd by trzeba było wykonać ręcznie i na koniec połączyć

Potrzebuje 5 sztuk.
    oferty na:
    Mail: motocykle(_at_)o2.pl
    Tel. 664 949 115
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 10588126
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10589894
    11owca
    Poziom 11  
    Niestety nie jest taniej kupić 64gb karty micro sd. Takie już posiadam. Ale wole je w adapterze ponieważ są przenoszone dość często. Wyciąganie i wkładane. I tak cały czas. Jak uszkodze adapter albo przejściówkę mechanicznie to nie zaboli po kieszeni tak jak uszkodzenie karty pamięci.
    Bardziej zależy mi na tym żeby karty były dostępne z zewnątrz. Kamery są zamknięte w obudowie. A częste otwieranie ich jest bardzo czasochłonne.
    Strata sygnału nie wiem czy może wystąpić. Wątpię. Choć jest to możliwe.
    Dodam też. że kiedyś widziałem dokładnie taka przejściówkę do Motoroli e1000. Slot na kartę sd znajdował się na tylnej klapce telefonu.
  • #5 10590747
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    To jaki problem kupić takie przejściówki?
  • REKLAMA
  • #6 10590901
    11owca
    Poziom 11  
    Taki, że tą przejściówkę widziałem za czasów jak e1000 była nowością i karta pamięci 128 mb to był szczyt techniki. Niestety nic takiego nie znalazłem obecnie w sprzedaży.

Zaspokoił by mnie nawet sam laminat karty micro SD.
    Który by wyglądał tak:
  • REKLAMA
  • #7 10595528
    piwkooo
    Poziom 25  
    Ocena: 127
    Witam

Kup tu , albo przylutuj przewody bezpośrednio do pcb kamery , ma to być przeróbka na stałe ?

Pozdrawiam
    Andrzej
  • #9 10611031
    11owca
    Poziom 11  
    piwkooo napisał:
    Witam

Kup tu , albo przylutuj przewody bezpośrednio do pcb kamery , ma to być przeróbka na stałe ?

Pozdrawiam
    Andrzej

Jest ok ale wszystkie piny nie mają ścieżek. Poza tym pewnie nie wysyłają do polski. Odpada ze względu na czas, odległość i możliwość problemu z ilością ścieżek.

a co do tej samoróbki na szybko jest niby ok ale musiało by być bardziej precyzyjnie wykonane (rozmieszczenie pinów) no i możliwość zwierania pinów do metalowej oprawy w mojej kamerze.

I temat do zamknięcia bo już mam wykonawcę.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje adaptera z Micro SD do SD, który umożliwi podłączenie kart pamięci Micro SD z kamer do zewnętrznego gniazda SD. Wskazuje na trudności w znalezieniu takiego rozwiązania na rynku, preferując adapter, aby uniknąć uszkodzeń kart pamięci przy częstym wyjmowaniu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne podejścia, w tym zakup gotowych adapterów, lutowanie przewodów bezpośrednio do PCB kamery oraz wykonanie samodzielnych rozwiązań. Ostatecznie autor znalazł wykonawcę do realizacji swojego projektu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA