logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX-P42G20E - jak odtworzyć film z karty SDHC?

teresajka 27 Lut 2012 16:30 3684 5
REKLAMA
  • #1 10606316
    teresajka
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, jestem tu nowa, kobieta a właściwie stara kobieta. Otrzymałam w prezencie kieszonkową kamerę Panasonic HM-TA2. Jakoś udało mi się to opanować, ale nie mogę w telewizorze Panasonic P42G20E odtworzyć nagranego filmu bezpośrednio z karty SDHC. Zdjęcia wyświetlają się bez problemu, natomiast przy próbie uruchomienia video pojawia sie komunikat -brak ważnego pliku do odtwarzania. Jeśli ktoś może mi pomóc - będę wdzięczna. W miarę możliwości, proszę o wskazówki krok po kroku przy użyciu prostego języka, bo niestety mam problem z fachowym, poprawnym nazewnictwem.
  • REKLAMA
  • #2 10606407
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 793
    W jakim formacie zapisuje kamera?
  • REKLAMA
  • #3 10606448
    romeok01
    Poziom 35  
    Ocena: 588
    Telewizor nie odtwarza takiego formatu video, jaki zapisywany jest na karcie SD przez kamerę, pozostaje Ci zakup (jeżeli nie masz) kabla mini HDMI - HDMI i podłączenie kamery do wejścia HDMI w telewizorze i odtwarzane nagrań bezpośrednio z kamery.
  • REKLAMA
  • #4 10607578
    teresajka
    Poziom 2  
    Hmm, dzięki za podpowiedź. Z tego, co przeczytałam w instrukcji, to kamera zapisuje pliki w formacie MP4. Myślałam, że jeśli telewizor jest tej samej firmy i jeszcze nie stary, to mogę to zrobić prościej. Kabel mini HDMI chcę kupić, ale oryginalnego Panasonica -o symbolach podanych w instrukcji - nie ma jeszcze w naszych sklepach (na stronie Panasonica jest info :dostępny wkrótce. Więc nie wiem, kupić jakikolwiek, czy czekać.. Mam jeszcze jedno pytanie: muszę kupić też nowy czytnik kart do komputera (stary IBOX nie czyta z SDHC), ale taki, by obsługiwał kartę z kamerki, a również ze starego aparatu MS PRO, jaki wybrać. Dzięki za wyrozumiałość.
  • REKLAMA
  • #5 10607729
    romeok01
    Poziom 35  
    Ocena: 588
    Kabel nie musi być Panasonica :)
    Może być dowolny kabel Mini HDMI- HDMI , na Allegro takie kable są po 15 zł z przesyłką i taki kabel, tez bedzie działać.

Co do czytnika kart, to polecam taki -> Link

Montowany jest w gnieździe na stację dyskietek w obudowie, ja taki używam już pare lat bez problemów, czyta wszystkie karty. Cena na Allegro około 15 zł.

A tak wygląda czytnik zamontowany u mnie w komputerze :)
  • #6 10607914
    teresajka
    Poziom 2  
    Dzięki bardzo za info. Jak się z tym uporam, to będę walczyć/uczyć się dalej. Kolejny problem, to będzie zapisanie tego na dysku komputera/płytkach, ale o tym później, bo na razie nic na ten temat nie wiem. Jeszcze raz dziękuję.
REKLAMA