logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać płynne przejścia między zdjęciami w JavaScript?

jkkk3 29 Lut 2012 14:18 3208 9
REKLAMA
  • #1 10614810
    jkkk3
    Poziom 13  
    Witam
    mam na swojej stronce w stawiony banner na którym zmieniają się zdjęcia. Chciałbym żeby zdjęcia zmieniały się płynnie a nie przeskakiwały. Mam napisany taki skrypt.
    Jak to zrobić?

Kod: Javascript
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Proszę pamiętać o używaniu znaczników syntax. Opcja Listing kodu. - arnoldziq
  • REKLAMA
  • #2 10615071
    jan1996
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Proponuję się zapoznać z niezwykle przydatną biblioteką JS a mianowicie JQuery do animacji wystarczą funkcję FadeIn oraz FadeOut.
  • #3 10615112
    jkkk3
    Poziom 13  
    Może jeszcze ktoś powie jak to zapisać w moim przypadku
  • REKLAMA
  • #4 10618026
    jkkk3
    Poziom 13  
    Panowie może ktoś pomoże napisać taki skrypt.W stawiam różne skrypty ale niestety nie wychodzi.
    Przyznam że nie jestem w tym zbyt dobry.
    To co bym chciał osiągnąć jet tu:

http://dynamicdrive.com/dynamicindex14/fadeinslideshow.htm

Bardzo proszę o pomoc
    W jaki sposób zastąpić ten mój ?
  • #5 10621019
    ManiekMajster
    Poziom 10  
    To jest proste wstaw banner flash i bedzię git :)
  • #6 10621801
    jan1996
    Poziom 24  
    To powinno działać nie testowane ale powinno działać do działania zamiast jednego img potrzebuje dwa oczywiście nałożone na siebie jeden ma id banner1, a drugi banner 2 jak coś nie będzie chodzić to pisz i najlepiej daj link :D
  • REKLAMA
  • #7 10622274
    jkkk3
    Poziom 13  
    Oto link
    www.krewetka.com.pl

Skrypt nie działa.Zdjęcia w bannerze się nie zmieniają w ogóle po zastosowaniu tego skryptu.Bez przerwy wyświetla się tylko pierwsze
  • #8 10623517
    jan1996
    Poziom 24  
    jan1996 napisał:
    do działania zamiast jednego img potrzebuje dwa oczywiście nałożone na siebie jeden ma id banner1, a drugi banner 2
    :D
  • REKLAMA
  • #9 10623614
    jkkk3
    Poziom 13  
    Sorki że nie kumam ale naprawdę nie bardzo wiem o co chodzi.Możesz napisać o co chodzi z tymi dwoma bannerami.Jak nałożone na siebie.
    "do działania zamiast jednego img potrzebuje dwa oczywiście nałożone na siebie jeden ma id banner1, a drugi banner 2"
  • #10 10657340
    jkkk3
    Poziom 13  
    Skrypt zrobiłem w ten sposób

Działa tylko podczas zmiany zdjęć obniża stronę.Jak mam stronę obniżoną podczas przeglądania do samego dołu to ja podnosi do góry.
    Co jest nie tak ?

www.krewetka.com.pl

Proszę pamiętać o używaniu znaczników syntax. Opcja Listing kodu. - arnoldziq

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na płynne przejścia między zdjęciami w bannerze na stronie internetowej, zamiast skokowego zmieniania obrazów. W odpowiedziach zasugerowano użycie biblioteki jQuery, która oferuje funkcje FadeIn i FadeOut do animacji. Użytkownicy podzielili się fragmentami kodu, które wykorzystują dwa nałożone na siebie elementy obrazów, aby uzyskać efekt przejścia. Wskazano również na problemy z działaniem skryptu, w tym konieczność poprawnego ustawienia źródeł obrazów oraz synchronizacji animacji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA