logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić BIOS po nieudanej aktualizacji w Asus A7V333?

robert199 29 Gru 2004 20:15 2060 6
REKLAMA
  • #1 1095565
    robert199
    Poziom 21  
    Ocena: 289
    poprostu wgrywalem nowy bios i po ponownym uruchomieniu komputer sie nie wlaczyl, nie reaguje, prosze o pomoc niewiem jak mam go spowrotem uruchomic, w jaki sposob mozna jeszcze raz wgrac biosa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1095571
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Ma dual bios?
  • REKLAMA
  • #3 1095578
    robert199
    Poziom 21  
    Ocena: 289
    tego niewiem, jak to moge sprawdzic??
  • REKLAMA
  • #4 1095686
    Agentlos
    Poziom 25  
    Ocena: 36
    Z pomocą przyjdzie na pewno serwis. Jeśli nie chcesz zapłącic za naprawe, możesz kupić za około 50 zł programator i chyba samemu zaprogramować BIOS. Ja nigdy tego nie robiłem, ale podejrzewam, że tak własnie robią w serwisach, tym bardziej ze pamiec BIOS daje sie wyjąć z płyty, co też nie jest zbyt skomplikowane.
  • REKLAMA
  • #5 1096670
    Billy Corgan
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Programator, że tak powiem to najlepiej podłączyć do komputera :)
    Pewnie nie znasz osoby, która miałaby identyczną płytę co Ty? Bo wtedy zflashowałbyś bios "na żywca" przy włączonym kompie (tak robią w serwisach) albo przez programator of course.

A Bios to z tej strony zgrywałeś?
    http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7V333%20

Sprawdziłem i niestety nie masz dual BIOSU. :(
  • #7 1097106
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 570
    Mam taka sama płyte i miałem ten sam problem wsadziulem biosa programatorem na piechote potem z poziomu dosu wgrałem nowy gdzies nawet mam te pliki problem w tym ze niedoczytałes ze plik ze stronki asusa nie nadaje sie do aktualizacji pod winda wiec tylko aflash.exe i wtedy lata jak zloto...

Podsumowanie tematu

✨ Po nieudanej aktualizacji BIOS-u na płycie głównej Asus A7V333 komputer przestał się uruchamiać. Płyta nie posiada funkcji dual BIOS, co eliminuje możliwość automatycznego przywrócenia poprzedniej wersji BIOS-u. Zalecane jest skorzystanie z serwisu lub samodzielne zaprogramowanie pamięci BIOS za pomocą programatora, który umożliwia bezpośrednie wgranie poprawnego pliku BIOS. Pamięć BIOS jest wymienna, co ułatwia ten proces. Aktualizację BIOS-u należy wykonywać z poziomu DOS, używając narzędzia aflash.exe, ponieważ pliki pobrane ze strony Asus nie nadają się do aktualizacji pod Windows. Dodatkowo, dostępne są instrukcje odzyskiwania BIOS-u online, które mogą pomóc w przywróceniu systemu do działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA