logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nokia 6300 6300i przywrócenie kontaktów lub całej zawartości

koles637 03 Mar 2012 22:53 1537 5
REKLAMA
  • #1 10630197
    koles637
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam proszę osoby kompetentne znające się na rzeczy o pomoc.

Mianowicie ostatnio przycinała mi się nokia 6300i

postanowiłem przywrócić ustawiania fabryczne ,ale ze skasowaniem danych.

Telefon już się nie zacina,ale niestety straciłem dość sporo ważnych kontaktów

notatek itd. Niestety nie miałem wykonanej kopii zapasowej.czy jest możliwość odzyskania przynajmniej kontaktów,czy może nawet wcześniejszej zawartości telefonu?

Proszę nie pisać,że nie da rady,bo na pewno da radę ,bo dużo osób piszę odrazu ,ze nie da rady ,a wiem,że są jakieś programy do tego tylko ja nie mogę takiego ściągnąć.

Znalazłem taki program,że chyba jest dobry

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

ale niestety nie jest on po polsku i nie jest to polska wersja.

Proszę o pomoc ,czy o jakieś dobre programy?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10630455
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1432
    Jeżeli twierdzisz, że się da to zastosuj się do porad w tematach, w których się udało wyciągnąć kontakty po ich skasowaniu. Skoro ktoś pisze, że się nie da, to najczęściej wie co mówi. Jeżeli masz problem z angielskim, to polecam Ci:
    Jak byś poszukał to do programu jest spolszczenie.
    P.S. sprawdź kartę sim, może na niej chociaż trochę kontaktów zostało.
  • REKLAMA
  • #3 10630493
    koles637
    Poziom 10  
    da radę ,bo niektóre serwisy to przywracają,ale jest ich bardzo mało.

U mnie w mieście większość też mówiła ,że nie da rady,bo nie mają pojęcia,a inni nie chcieli się z tym bawić,bo za dużo czasu przy tym schodzi,ale mówili,że da radę.
    Ja tam tak się nie znam i może za dobrze nie umiem szukać,więc dlatego proszę osoby które się na tym znają.
    nie stać mnie ,żeby zapłacić klika stówek za moją głupotę z przywróceniem ustawień fabrycznych..

Dodano po 6 [minuty]:

najgorsze jest to ,że te programy dość dużo kosztują

i nie jestem pewny ,czy domowymi sposobami da radę odzyskać co kolwiek:

znalazłem coś takiego,ale nie wiem czy w moim przypadku to jest dobre,czy zle tego używam lub nie jest to program do mojego telefonu:
  • REKLAMA
  • #4 10630529
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1432
    Za darmo to boli gardło. Tobie się nie chce płacić kilku stówek, to dlaczego ktoś by miał Ci ofiarować kilka stówek w postaci darmowego rozwiązania/odzyskania danych które wykasowałeś. A błędy kosztują, takie życie. Nawet jak ktoś ma taką możliwość to nie poda jej do publicznej wiadomości, bo pewne rzeczy kosztują sporo czasu, poświęcenia, kombinowania. Poczytaj ile kosztuje odzyskanie danych ze skasowanego pendrive, którego można wpiąć pod usb, a teraz pomyśl jak podpiąć układ, który nie ma usb i jak z niego wyciągnąć dane i to jeszcze skasowane. W dobie fejsbuka i jakis tam innych dziwactw, odzyskanie większości kontaktów to nie problem. Na przyszłość będziesz wiedział co masz zrobić. Na marginesie, to widzę, że z obsługą google też masz problem. Wspomnianym programem wyciągnąć można dane jeżeli się zczyta PM, a do tego potrzebny jest box, ale Ty i tak usunąłeś nim zczytałeś, więc to też nie pomoże.
  • REKLAMA
  • #5 10630592
    koles637
    Poziom 10  
    tak to były kontakty z różnych prac -kierowników itd które by się mogły przydać w przyszłości ,więc chciałem to mieć.
    dlatego też uważam,za zbyt kosztowne to ,żeby za to płacić i mieć.. półki co nie używam tego telefonu. Ktoś na jakimś forum napisał ,że w Łodzi z jakimś komisie czy gdzieś za 30 zł przywrócli dane z telefonu, jesli mają odpowiednie oprogramowanie to może być łatwiejsze od wgrania softu.
    a co do pendrive to sam bym z niego odzyskał dane,bo jest on widzialny jako dysk i jest pełno do tego programów,z telefonem jest niestety inaczej.
    Wszystko na początku kosztuję,ale to kwestia czasu,że i te programy do odzyskiwania danych z telefonu będą darmowe.

Myśle ,że dlatego tego nie ma ,bo nieliczni chcą odzyskiwać dane ze swojego telefonu,

a inni by mogli to czynić dla zabawy z telefonów odkupionych

no nic szukam dalej.Może ktoś coś mi poradzi lub coś znajdę :)

Dodano po 4 [minuty]:

dla biednych można ofiarować nie tylko kilka stówek.
    Jak kogoś by było na to stać to by pojechał do jakiegoś miasta zapłacił ile trzeba i by nie wypisywał na forum.A w Polsce jak to w Polsce zarabiasz 1000 zł i weź zrób opłaty i płać za wszystko po kolei.....

Dodano po 3 [minuty]:

dla chcących lub mogących pomóc tu na forum

lub poza forum

to jest mój e-mail

koles637(_at_)wp.pl
  • #6 10630777
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Temat omawiany nie potrzeba zakładać nowego, wystarczy poszukać

3.1.12. (10.1, 10.5) Zabronione jest publikowanie tych samych, lub bardzo podobnych informacji w wielu działach forum.
REKLAMA