Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Reset pampersa w CANON MP990

kodak112 11 Mar 2012 11:20 6962 4
phoenixcontact
    kodak112
    Level 2  
    Resetowanie błędu 5B00 (przepełniony zbiornik zużytego tuszu) w CANON MP990. Pobierz z tej strony Link CANON usług Narzędzie V2000. Program współpracuje z urządzeniami następujących modeli:
    iP2700, iP3600, iP4600, iP4700, ip4840, ip4850;
    PRO9000; PRO9500;
    IX7000;
    MP240, MP250, MP260, MP270, MP280, MP480, MP490, MP540, MP550, MP560, MP620, MP630, MP640, MP980, MP990;
    MX320, MX330, MX860;
    MG5140, MG5150; Wyłącz drukarkę przyciskiem OFF/ON i wyłącz wszystkie inne drukarki. Następnie wciśnij przycisk anuluj drukowanie (trójkąt w kółeczku) i ON/OFF. Trzymając wciśnięty ON/OFF puść przycisk anuluj drukowanie i wciśnij go dwa razy(zapala się żółta kontrolka i gaśnie). puść ON/OFF. Włączy się tryb serwisowy. Uruchom program SERVICE TOOL i postępuj jak tu LinkTo są linki do stron przetłumaczonych przez GOOGLE. Jestem zielony z angielskiego i gdyby ktoś przetłumaczył mi ten załącznik będę wdzięczny.
  • phoenixcontact
    FUUL-SERVIS
    Level 12  
    A użyłeś tego programu w końcu? Mam MP550 i chciał bym zresetować pampersa za wczasu a opisu po polsku jak by w sieci brak;/ Szukam jeszcze sposobu na zresetowanie chipa zliczającego na cartrigu albo jak wyłączyć tego chipa by nie kupywać nowego cartriga tylko dolewać tusz.
    Pozdro
  • phoenixcontact
    FUUL-SERVIS
    Level 12  
    Dzięki za plik ale już go mam. do 7 rano z tym walczyłem. canon raczył nie współpracować z tym programem niestety i się wieszał. w końcu podołał General Tool for T3164 1, 1, 8, 0. Wszystko ładnie wyzerowane mam teraz, nawet drukarka po uruchomieniu wywaliła monit o ustawienie języka od nowa :)
    Reset chipów sobie na razie daruję. Tusz się skończył i drukarka już nie sprawdza ich stanu a że ja lubię strzykawki to napełniam sumiennie(nawyki z mp210). Co Ciekawe ta drukarka miała być wydajna a tusz żłopie jak moja poprzednia. Do tego jak drukuje z karty pamięci to potrafi wypluwać papier i komunikat na LCD że zacięcie papieru chociaż wcale go nie zacięło bo przeleciał przez drukarkę. po kilku takich nieudanych próbach wydruku zdjęcia wywala błąd 5700 i mam wyłączyć drukarkę. Poza tym na tylnej tacy coś strzela nim weźmie papier. trochę męczące nocą. Jak by ktoś wiedział o co chodzi to chętnie przyje taką wiedzę.

Pozdrawiam
    Fiolek77
    Level 12  
    Podaje procedure do Resetu Pampersa:
    Pobać ServiceTool V3400
    Drukarke trzeba wprowadzić w tryb serwisowy.
    1. Na wyłączonej drukarce trzymasz STOP włączasz drukarke puszczasz STOP trzymając WŁĄCZNIK i teraz przy trzymanym włączniku naciskasz 5 razy STOP później puszczasz WŁĄCZNIK.
    Przechodzisz do programu ServiceTool V3400
    2. Naciskasz EEPROM wyskoczy okno z warościami (czyli łączy się z drukarką) jak jest błąd 006 czyli drukarka nie została wprowadzona w tryb serwisowy coś zle zrobione w 1 punkcie
    Okno z wartościami zamykasz.
    3. Naciskasz SET przy - Counter Value(%) (0)
    Zamykasz wszystko i wyłączasz drukarkę po właczeniu powinna działać.

Daje też inną wersje Programu jakby tamten nie zadziałał

Filmik: https://www.youtube.com/watch?v=KMCYPV9lXuY