Pozostaje tylko kabeleki i jakis progrmik (sporo sie znajdzie na eletrodzie)jednak moze byc problem przy niektorych wersiaj softu. Ja wlasnie sciagnelem freia 18 a wersie softu mialem v16. Pozdrawiam
nie daliscie mu jeszcze programu!!!! po co ma sie biedak męczyć i szukać po elektrodzie!!!!! A kebel to jeszcze za mało!!! a instrukcja !!!Jak pomagacie !!!Kledze
Masz tu kod uniwersalny wpisz 10 x i zadziała 748573432984...
Zlituje się nad tobą - idz do serwisu- zapłać 20-30 zł i ci zrobią........zanim popsujesz fona.....
Kolega infobis chyba podchodzi nieco nieodpowiednio do problemu. W moim wypadku chodzi o to ze sprawia mi to frajde i satysfakcje ze moge sobie sam cos zrobic przy phonie pogrzebac i nieco poglebic wiedze wiec jesli skrzynio ma checi to po co koledze odradzac na wstepie pozdrawiam
po co mam placic jak niepotrzebne mi ściągnięcie simlocka?
a kabelek i tak kupie, to i simlocka mozna sciagnac chociazby dla frajdy, a jak u..... już phona to zapłace te 30zł i bedzie ok
Jak ktoś pyta o kalkulatora o siemensa to wystarczy....za naprawe tel zaplacisz znacznie wiecej w szanującym sie serwise a sprawy o które pytasz .... to czyste lenistwo - opisane w elektrodzie wiele razy -opcja "sukaj" zabawa z telefonem - lubie takich!!!
Tu możesz liczyć na fachową pomoc o ludzi co znaja się na temacie i najcześciej mają serwisy gsm - szanuj wiec ich wiedze i rady - bo jak nie to skorzystasz z rad lamerów , które nigdzie cię nie zaprowadzą.....Za frii to nawet trudno w gebe dostać w mieście.....
to już twoja sprawa co ty sądzisz na ten temat, ja pytam sie o kalkulator bo nie wiem czy mam wogóle szukać programów pod kabel, i pomyślałem że jak kablem nie pójdzie to może jest jakiś kalkulator, do sonyericssona też niby nie było a ziomek ściągnął z t310 kodem
skrzynio ty sam sobie przeczysz, najpierw prosisz o kod , to ci Infobis delikatnie wytlumaczyl, ze nie ma, to odpowiedziales ze lubisz sobie pogrzebac w telefonie, kombijnowac - ok, a za chwile znowu kombinujesz z kodami simlocka zdjac nie potrzebujesz wiec po co o kod pytasz?
✨ Nie istnieje ogólnodostępny, darmowy kalkulator kodów do zdjęcia simlocka z telefonu Siemens S55. W serwisie Siemensa można za opłatą uzyskać kod odblokowujący. Alternatywnie, do zdjęcia simlocka potrzebny jest specjalny kabel (dostępny np. na Allegro) oraz odpowiedni program, które można znaleźć na forach takich jak Elektroda. Proces ten może być utrudniony w zależności od wersji oprogramowania telefonu. Próby użycia uniwersalnych kodów są nieskuteczne i mogą prowadzić do uszkodzenia urządzenia. Zdjęcie simlocka metodą programową wymaga podstawowej wiedzy technicznej i chęci eksperymentowania, natomiast dla osób niepewnych lepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z serwisu GSM, gdzie za niewielką opłatą wykonają odblokowanie bez ryzyka uszkodzenia telefonu. W dyskusji pojawiła się również wzmianka o konieczności odczytania kodu za pomocą specjalnego sprzętu (np. Terminatorem) w innych modelach, co jednak nie dotyczy bezpośrednio S55. Wygenerowane przez model językowy.