logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić tani ekran LCD do Olympus e-420?

Katarzyna2-0 14 Mar 2012 17:11 2523 4
REKLAMA
  • #1 10676801
    Katarzyna2-0
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam aparat Olympus e420, uszkodziłam ekran LCD jest to dość duże pęknięcie,co nie wpływa na pracę aparatu (jak do tych czas).
    Z tego co się orientuje wymiana + ekran kosztuje ponad 300zł, a chciałabym to zrobić nieco taniej.Wiecie może gdzie można taki zakupić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10677674
    SauerMauser
    Poziom 21  
    Ocena: 98
    Najtańszy i zarazem jedyny ekran na serwisie aukcyjnym Allegro to 143pln + wysyłka (nie mogę podać linku do aukcji, bo byłoby to niezgodne z regulaminem). Sama wymiana ekranu to kilka/kilkanaście minut dla wprawnego majsterkowicza. Zatem nie wierzę, że za 50/100pln nikt Ci LCD nie wymieni. Gdybyś była niedaleko Poznania, to wymieniłbym kupione przez Ciebie LCD nawet za uśmiech, ale w przesyłki pocztowe nie mam ochoty się bawić. Jest tu kilku fachowców od aparatów: gajmix, dzimi - zapytaj ich, może mają swoje LCD i koszt całkowity wyniósłby Cię wówczas może taniej niż ponad 300pln.
  • REKLAMA
  • #3 10733328
    Katarzyna2-0
    Poziom 2  
    Witam.Mam aparat Olympus e420 ,i jest taki problem : mam stłuczoną tę szybkę ,byłam się poradzić u faceta co naprawia aparaty,powiedział że to trudno dostepna część i naprawa wyniesie ok.200zł.Wiec zmówiłam na allegro LCD (150zł),kiedy go dostałam okazało się że to jednak nie to ,nie ma tej szybki! myślałam że będzie ona wraz z monitorem. I nie wiem co mam robić w sumie, bo z tego co widzę to sam monitor nie jest uszkodzony,więc co ja mam wymienić tę szybkę ,jak to wgl się nazywa osłona na monitor LCD ,ekran ? :cry:
    Proszę o pomoc .
  • REKLAMA
  • #4 10735173
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 10739239
    bezum1
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Witam !
    Widzę że nie odczytała Pani mojego e-maila , mam cały kompletny tylny panel do tego aparatu
    wraz z wyświetlaczem , panel jest w doskonałym stanie , nie nosi śladów użytkowania.
    Mogę go odstąpić lub zamontować bezpośrednio w aparacie.
REKLAMA