Przyznam się, że utknąłem :/
Robiłem to wcześniej setki razy, a teraz, z nieznanych przyczyn nie mogę odczytać przychodzących Event-ów
Zacznę może od początku.
Tworzę cobie na dysku bazę za pomocą Firebird 2.5, takim skryptem :Jak widać, skrypt tworzy bazę danych o nazwie BAZADANYCH.FDB na dysku D:, dwie proste tablice, jeden trigger.
Następnie, wywołuję taki SQL :Trigger, bez problemu, wyzwala się i w momencie zapisu nowego rekordu, do tablicy TEST, tworzy nowy rekord w tablicy TriggerTest. Wszystko zatem dział tak jak powinno.
Problem zaczyna się w momencie próby przechwycenia tego zdarzenia NEW_TRIGGER. Nie mogę przechwycić tego zdarzenia,za pomocą kontrolki IBEvent :/ I nie wiem dlaczego.
Stworzyłem prosty projekt :
Nic nadzwyczajnego. Jedno IBDatabase, łączące się z bazą, jeden IBEvent, z zarejestrowanym dynamicznie event-em.
A całość nie działa :/ I nie wiem dlaczego.
Proszę kolegów o pomoc.
Robiłem to wcześniej setki razy, a teraz, z nieznanych przyczyn nie mogę odczytać przychodzących Event-ów
Zacznę może od początku.
Tworzę cobie na dysku bazę za pomocą Firebird 2.5, takim skryptem :
Kod: SQL
Następnie, wywołuję taki SQL :
Kod: SQL
Problem zaczyna się w momencie próby przechwycenia tego zdarzenia NEW_TRIGGER. Nie mogę przechwycić tego zdarzenia,za pomocą kontrolki IBEvent :/ I nie wiem dlaczego.
Stworzyłem prosty projekt :
Kod: Delphi
Nic nadzwyczajnego. Jedno IBDatabase, łączące się z bazą, jeden IBEvent, z zarejestrowanym dynamicznie event-em.
A całość nie działa :/ I nie wiem dlaczego.
Proszę kolegów o pomoc.
![[Delphi] Firebird + IBEvent. Nie otrzymuję Event-ów. [Delphi] Firebird + IBEvent. Nie otrzymuję Event-ów.](https://obrazki.elektroda.pl/3248711800_1332234247.jpg)