logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP C4380 (CC281B-*01) - Identyfikacja nieznanej części drukarki po czyszczeniu

leonlive 14 Mar 2012 23:47 1271 5
REKLAMA
  • #1 10678942
    leonlive
    Poziom 10  
    Nigde nie znalazłem opis na temat ta część.
    HP C4380 (CC281B-*01) - Identyfikacja nieznanej części drukarki po czyszczeniu
    Rozebrałem drukarka celem czyszczenia, zostawiłem na parę dni, a zatem już zapomniałem jak to bilo. Co mnie zaskoczyło je, ze nikt Ne wije, co to jest i gdy je!? Ne znalazłem nawet i na stronice HP jak część zapasowa. A Drukarka i bez nie pracuje bez problemów. Drukarka pochodzi s Chinek. Obracam sie wszystkimi:
    Kto mi może powiedzieć co to jest i gdy ma bić!!!?
  • REKLAMA
  • #2 10679012
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1119
    To coś z tego co pamiętam podsuwa gąbki czyszczące głowicę pod nią, gdy koszyk znajduje się w prawej części drukarki. To chyba to, mam drukarkę z podobną mechaniką, jest uszkodzona, więc mogę ją rozebrać i dam za kilka dni fotki i opis. Chyba, że nie dam rady.
  • REKLAMA
  • #3 10679800
    Agrestr
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wyglada mi to na wajche czujnika klapy (pokrywy)
  • REKLAMA
  • #4 10680035
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Od spodu masz zaślepkę. Odkręcasz jeden wkręt i ją wyjmujesz. Następnie wkładasz ten element tak aby jeden jego koniec wchodzić w szczelinę mechanizmu czyszczącego.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 10680246
    leonlive
    Poziom 10  
    Przypomniało mi sie, że gdzieś z obok te gąbki czyszczące je wymiąłem, tylko s górną strona, i wyciągnąłem s jakie dziwnie krenzanje ... Umieściłem go teraz, ale poczekałem bi na kolegę s zdjęciami (ako da rade), bo coś wydaje mi się za wolno jest tam ... Sprawdzę jeszcze raz ta funkcja.
  • #6 10684920
    leonlive
    Poziom 10  
    Dziękuję wszystkim kolegom za pomoc. Działa jak nowy. :D
    Wciąż zaskakuje mnie jak znajduję tak interesujących odpowiedzi tylko na taj forum:?: -> Jakiś czas temu szukałem informacji i tylko tu je znalazłem :popcorn:.
REKLAMA