logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Panasonic Quintrix 32 100Hz wymaga dekodera STB do telewizji naziemnej?

Ckamil 15 Mar 2012 15:50 5423 5
REKLAMA
  • #1 10680788
    Ckamil
    Poziom 2  
    Witam, posiadam Panasonic quintrix 32 100Hz i nie wiem czy musze kupic dekoder stb do naziemnej telewizji. I tu moje pytanie czy ten telewizor posiada cyfrową jakość obrazu? jak to sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 10680808
    stachc
    Poziom 29  
    Ocena: 86
    Podaj model i datę zakupu . Jeżeli to jest kineskopowy to trzeba kupić dekoder MPEG-4.
  • REKLAMA
  • #3 10680865
    Ckamil
    Poziom 2  
    MODEL:tx-32pm11p/m , kineskopowy. co do daty zakupu to nie mam pojęcia, kupiłem od znajomego.
  • REKLAMA
  • #4 10680930
    Lee.LW
    Poziom 24  
    Ocena: 81
    Witam!
    Dekoder jest konieczny do tego odbiornika, jeśli chcesz odbierać DVB-T.
    "Cyfrowej jakości obrazu" nie potrzeba sprawdzać, dzięki odświeżaniu 100 Hz, obraz będzie (na niektórych programach) trochę lepszy, niż na zwykłych 50 Hz.
    stachc
    Cytat:
    Jeżeli to jest kineskopowy to trzeba kupić dekoder MPEG-4.

Czy były jakieś inne quintrix-y? :|
    Pozdrawiam,
    Lee
  • REKLAMA
  • #5 12731956
    maro6926
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Panowie odnośnie 100Hz a 50Hz odświeżania obrazu,poprostu przy 50Hz oczy się meczą z powodu migania obrazu z częstotliwością 50razy na sekundę i to ludzkie oczy wyłapują,a jeśli mamy 100Hz już jest to wieksza częstotliwośc mignięć obrazu co idzie i za lepszą i płynniejszą jakoscią obrazu,przy stu herzach nie zepsujecie oczu siedząc przy samym tv ,to tak jak pamietacie z kina 24klatki na sekunde filmy miały a jak jest ich wiecej większa płynnośc i szczególow jest i z obrazem cyfrowym to samo jest.Obraz z telewizora CRT(kineskopowego)jest nieporównywalnie lepszy ze wzgledu na głębie obrazu i nieograniczoną rozdzielczość ,te stare telewizory miałuy mniejszy pobór prądu niż LCD,LCD mają najwiekszy pobór przy HD i tego producenci nnie podaja że wcinaja po160Watt lub 250 bo odstraszyło by to wielu klientów,podaja zatem pobór który tv bierze przy minimum obrazu,a logiczne jest ,zeby z niczego uzyskać coś musi wziąć energi wiecej bo w nowych telewizorach elektronika nadrabia na jakość obrazu.
  • #6 12736756
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5449
    Jeśli już coś naskrobałes w wątku od 2012 roku, to chociaż napisz to po POLSKU,
    tego bełkotu nie da się czytać, i nikt z tego nic nie zrozumie.
REKLAMA