logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

42PJ350 - jak naprawić czarny ekran po aktualizacji oprogramowania?

marvet 15 Mar 2012 21:57 3132 4
REKLAMA
  • #1 10682656
    marvet
    Poziom 10  
    witam,

mam mały problem, postanowiłem dziś zaktualizować sobie soft w swoim TV,
    posiadałem soft 3.14, który wgrałem po kupnie tego TV w celu odblokowania USB, wgrywany soft to 3.28 ze stronki http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/Firmware_versions_history_%28Saturn_6_models%29

Miał być lepszy soft, a jest czarny ekran.

TV soft na USB wykrył automatycznie, przeprowadził aktualizację do 100%, po czym się uruchomił ponownie, z tym że już jako czarny ekran. Pilot i przyciski na TV nie działają, po włączeniu kabla zasilającego, TV włącza się automatycznie, pojawia się czarny ale podświetlony ekran, po czym gaśnie podświetlenie. TV cały czas jest włączony.

TV nie wykrywa z automatu innych softów z USB.
    Wyłączenia zasilania na dłużej nie skutkuje.

Jeśli ktoś ma inne pomysły, albo wie jak naprawić problem, bardzo proszę o radę...
  • REKLAMA
  • #2 10682669
    marekpl232
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 7
    Będziesz musiał programować za pomocą rs232,jeżeli da rade,albo wymiana płytki głównej.
  • REKLAMA
  • #3 10682872
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6845
    Poczytaj na 13-str Link_ może pomoże ?!
    oraz http://www.digitalworldz.co.uk/254916-lg-tv-model-42pj350.html
    * zapisz sobie na przyszłość

Także Link_ PJ350 problemy

Jak nie masz możliwosci wg. opisu , masz dwie opcje "ratunkowe"" serwis lub kupno nowej płyty gł.

p.

Cytat:
    I have updated the firmware of my 42PJ350 to 3.28. My original was 3.20, I switched firmwares from 3.20 to 3.25 and then to 3.28. I've opted to go thrugh the 3.25 as this version contains RELEASE.cfg and rootfs inside.

My image settings have not been modified and I noticed that (from 3.20) with 3.28 the HD contents are very good, yet some SD transmission shows some posterizing effect that I didn't notice with the old 3.20 firmware.

Shall I
    - keep the current 3.28 and modify the image settings to get rid of the posterizing effect (especially on cartoons), any suggested values?
    - downgrade to 3.25 or 3.22/3.21?

42PJ350 - jak naprawić czarny ekran po aktualizacji oprogramowania? 42PJ350 - jak naprawić czarny ekran po aktualizacji oprogramowania?

After upgrading plasma 42PJ350 3.14 to 3.28 fimware and LGMOD 1.6.9, TV runs a lot slower than before.
  • REKLAMA
  • #4 10683046
    marvet
    Poziom 10  
    Na początku Wielkie dzięki za tak szybkie odpowiedzi :)

Muszę jednak przyznać, że chyba jestem jednak w czepku rodzony!
    TV po 40min odłączonych od sieci, w dodatku odłączeniu wszystkich dodatkowych kabli (USB, HDMI, anteny i EURO) URUCHOMIŁ SIĘ!
    Jednak po podłączeniu anteny do TV, TV się zawiesza i trzeba ponownie wyłączać z sieci na jakąś chwilkę. W dodatku po upgradzie softu do wersji 3.28 zniknęło odblokowane USB- Video - niestety.
    Przy odłączonej antenie zrobiłem downgrade do wersji 3.26 i wszystko działa w należytym porządku. (prócz USB-Video).

W zaistniałej sytuacji, pewnie zrobię kolejnego downgrad'a do wersji 3.19, aby odblokować USB- Video i więcej nie będę kombinował :)
    Nie wspomnę jak się cieszę, że w ogóle TV DZIAŁA!
  • #5 12269125
    darro82
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Temat. dość stary, mimo to dodam coś od siebie. Nie łatwiej by bylo dblokować USB w trybie serwisowym bez kombinowania z softami?!
REKLAMA