logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża philips C380 przestała grać. Przy podłączaniu słychać szmer w głośnikach.

ern3 02 Sty 2005 20:11 2151 5
REKLAMA
  • #1 1104642
    ern3
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam moja wieżyczka przestała grać .Powodem mogłybyć charczace głośniczki ,Najpierw zaniknął lewy kanał a potem drugi ,Gdy podłączam i odłaczam głośnik to coś tam słychać w głosnikach jakiś szmer . Może ma ktoś jakieś schematy .Ja jestem poczatkowym elektronikiem ale chciałbym to naprawić czy możliwe że to końcówka?? Mam multimetr taki zwykły.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1104661
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Witam! Bardzo możliwe, jak lubisz się w to bawić, a nie masz odpowiedniego sprzętu, to wykorzystaj jakikolwiek inny wzmacniacz i podłącz się pod wejścia tych końcówek i będziesz wiedział, czy sygnał przychodzi na końcówki, zrób też pomiary napięć zasilających i pomiar napięcia na wyjściach tych końcówek.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1107734
    ern3
    Poziom 11  
    sprawdziłwem innym wzmacniaczem wszystkie końcówki i słychać było tylko buczenie napięcia też jakieś wysokie na 1 nózce ok 10 v a reszta to ok 30v końcówka siedzi AN 7591 nie mam do niej schematu z opisem .Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2398595
    Scubituss
    Poziom 11  
    Mam te sama wierze i tez zanikly mi kanaly, ale teraz po wlaczeniu wierza odrazu przechodzi w tryb eco power i nic nie da sie zrobic, nawet wlonczyc tunera bo odrazu przechodzi tzn pali sie menu przez jakies 3 s i potem eco-pwr. Wie ktos jak to naparawic??
  • #6 2586683
    ern3
    Poziom 11  
    Wymiana końcówki pomogła- Dzięki
REKLAMA