logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 28PW6305/58 TV zawiesza się - jak rozwiązać problem z pilotem i przyciskiem?

markosik1 02 Sty 2005 21:34 1773 14
REKLAMA
  • #1 1104859
    markosik1
    Poziom 11  
    Witam, ten telewizor od jakiegos czasu ok miesiaca zawiesza sie jak komp , nie odpowiada jak przelaczam go pilotem ani jak cykam przelacznikiem na TV. Dziala dopiero jak go wylacze przyciskiem power w tv i go wlacze ponownie. Co sie z nim dzieje czy to jest powazny problem?
  • REKLAMA
  • #2 1104908
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 138
    Może być poważny jak np.procesor do wymiany,ale również zimny lut lub coś z napięciem zasilania .
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • REKLAMA
  • #3 1104964
    markosik1
    Poziom 11  
    Absolutnie nie znam sie na elektronice, na kompach czy dekoderach tv owszem, wiec nie bede nic ruszal w tv, tylko zapytalem orientacyjnie, bo zamierzam poprosic kogos z serwisu do tego i przynajmniej zeby juz wiedzial o co chodzi, bo ten model chtyba jest raczej malo popularny. a orientacyjne koszty naprawy ile to moze kosztowac?
  • REKLAMA
  • #4 1105019
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    procek do wymiany,koszt procka ok.300zł+robocizna
  • #5 1105043
    markosik1
    Poziom 11  
    To kurcze fajna wiadomosc a mozesz mi jeszcze powiedziec czy dlugo pociagnie na tym procku ? Tak sie dzieje od ok miesiaca i jeszcze jedna rzecz skad sie wzial ten problem telewizor mam ok 2 lata i jest raczej malo uzywany czy ten typ tak ma czy sa jakies inne rzerczy na ktore trzeba zwracac uwage? , jak slysze ze kiedys to byly telewizory chodzily latami a tu dwa lata i koszt naprawy ponad 300zl to przesada myslalem ze jak kupie dobry tv to troche pochodzi.
  • #6 1105059
    ul1002

Poziom 35  
    Ja dobrym znajomym odradzam zakupy sprzętu marki Philips szczególne rtv ,a reszta niech kupuje bo jest robota,niestety większoć usterek tej firmy to fabryczny bubel.pozdr
    Konto firmowe:
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • REKLAMA
  • #7 1105087
    markosik1
    Poziom 11  
    AAA to kolega mnie pocieszyl, nie bylem zorientowany w tym temacie i kupilem sporo sprzetu philipsa , bo myslalem , ze jest to dobra marka, a tu takie kwiatki

Dodano po 6 [minuty]:

Chodzi mi jeszcze ile to pudlo moze pochodzic na tym procku? jest to meczace jak sie zacina, ale jak mam wywalic tyle kasy to od czasu do czasu moge ruszyc d... i go odpalic recznie
  • #8 1105211
    ul1002

Poziom 35  
    No ,nie martw się ,ze sprzętem to i tak zależy od szczęścia ,więc reszta pewnie będzie działać ,co masz zrobić to zalezy od Ciebie ,jak masz dobry serwis do daj do sprawdzenia/diagnozy czy aby na pewno to.
    Konto firmowe:
  • #9 1105256
    skorpi
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam
    Małe sprostowanie -złe opinie dotyczą telewizorów philips natomiast co do innych urządzeń tej marki nie mam wiekszych zastrzeżeń
  • #10 1107928
    markosik1
    Poziom 11  
    Ok dzieki za pomoc pozdrawiam
  • #11 3370408
    Neoriv
    Poziom 11  
    Witam ,mam taki sam problem z tv wiesz sie lub sie restartuje wina procka a koszt to nie 300 z tylko 150 zł w sklepie internetowym u lewandowskich pozdrawiam
  • #12 3370884
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    Witam. A ja miałem taki w naprawie i też się naczytałem że to procesor i już miałem kupować ale jednak mi coś nie pasowało, przelutowałem jeszcze raz całą płytę i okazało się że był zimny lut który za pierwszym razem przegapiłem ciekawym ilu się pomyliło bo nie doczytałem się żeby się ktoś przyznał, słynna płyta A10E.
  • #13 3392598
    Neoriv
    Poziom 11  
    Witam, wiec moze i ja najpierw dam płytke do przelutowania zawsze to taniej niz wymiana procka
  • #14 3392882
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2364
    Przelutowanie czasami pomaga ale na krótki czas .
  • #15 3393259
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    Witam. Nie rozumiem tego że przelutowanie pomaga na jakiś czas i nie mówię że w tym wypadku nie siedzi procesor, ale miałem właśnie takie objawy, wieszał się wyłączał się gdzieś po godzinie, problemy z głosem z grafiką i to był 28PW 32PW chodzi o to że nie robię w ciemno te zimne luty znalazłem po jednym na całej płycie dopiero przy lutowaniu cyna płynęła a zaciekawiło mnie to że po wymianie procesora nikt nie napisał że jest super, chodzą już ponad dwa miesiące bez żadnych zastrzeżeń.

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Philips 28PW6305/58 zawiesza się, nie reagując na pilot ani przycisk na obudowie, co wymaga wyłączenia i ponownego włączenia zasilania, by przywrócić działanie. Przyczyną problemu może być uszkodzony procesor, którego wymiana kosztuje około 150-300 zł plus robocizna, lub zimny lut na płycie głównej, szczególnie na płycie typu A10E. Przelutowanie płyty może tymczasowo rozwiązać problem, ale często jest to rozwiązanie krótkotrwałe. Wymiana procesora daje dłuższą stabilność działania. Użytkownicy wskazują, że telewizory Philips tej serii mają tendencję do takich usterek, co może wynikać z wad fabrycznych. Koszty naprawy i trwałość po wymianie procesora zależą od szczęścia i jakości serwisu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA