logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić dobre głośniki do YAMAHA RX V 450 DVD ELTAX UNIVERSE A10.2?

noki 02 Sty 2005 22:06 2200 1
REKLAMA
  • #1 1104940
    noki
    Poziom 2  
    zamówiłem w tym sklepie internetowym http://www.maximedia.pl/?c=kino_domowe&p=yamaha_rx_v_450_dvd_eltax_universe_a_10_2 taki zestaw YAMAHA RX V 450 DVD ELTAX UNIVERSE A10.2 za 3699zł ale z tego co wyczytałem to nie bardzo są te głosniki może ktos cos doradzi gdzie kupić i za ile zależy mi przedewszystkim na zestawie YAMAHA RXV 450 DVDS550 a głosniki takie jakie beda w miare dobre bo jestem laikiem i to mój pierwszy zakup takiego sprzetu dodam jeszcze że jest w tym zestawie subwooferA10,2 o mocy 100W którego nie ma na zdjeciu w linku wyżej
  • REKLAMA
  • #2 1190640
    komsad
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witam. Sam jestem użytkownikiem zestawu Yamaha (tyle że staszego z roku 2004) RX V 340 + DVD 540S + Eltax Discovery bez suba.
    Jeżeli nie jeste

Dodano po 16 [minuty]:

Sorki -nacisnęło mi się Enter

Witam. Sam jestem użytkownikiem zestawu Yamaha (tyle że staszego z roku 2004) RX V 340 + DVD 540S + Eltax Discovery bez suba.
    Jeżeli nie jesteś audiofilem, tylko lubisz pooglądać filmy przy dźwięku przyzwoitej jakości, lub posłuchać muzyki w domu, a nie w hangarze to Twój zestaw spełni pokrywane w nim oczekiwania. Mój wzmacniacz był najniższym modelem z półki Yamahy i w zupełności wystarcza do narobienia hałasu w pomieszczeniu ok. 20m2. Co do kolumn Eltaxa mam o nich dobrą opinię (jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny). Grają poprawnie i nie sądzę, abyś je zmieniał gdy ich posłuchasz w domu. Mam tylko zastrzeżenia do suba A8.2 i A10.2 - Kolumny podłogowe Eltaxa dają sporo basu i te suby wprawdzie słychać, ale jednak nikną w tle kolumn. Nie schodzą bardzo nisko i jeżeli mam być szczery - to wolałbym do tych Kolumn Eltaxów kupić suba Koda SW1000. Jest tańszy i o niebo lepiej sobie radzi niż A10.2. Wtedy można tak naprawdę usłyszeć, że w komplecie jest subwoofer w przeciwieństwie do subów Eltaxa. Reasumując :
    Zestaw Yamaha moim zdaniem jak najbardziej, kolumny Eltax również, natomiast z mety zamieniłbym Suba Eltaxa na Koda.
    (Właśnie z tego względu nie mam suba Eltax, bo go sprzedałem. Póżniej testowałem suba Yamaha YST205 (215) grał dużo lepiej - ale cena!. W końcu jednak wybrałem Koda SW1000 - gra chyba lepiej niż Yamaha i cena jest spoko.
    Chyba się za bardzo rozpisałem. pozdrawiam i życzę miłego słuchania. Sadkom
REKLAMA