Witam. Sam jestem użytkownikiem zestawu Yamaha (tyle że staszego z roku 2004) RX V 340 + DVD 540S + Eltax Discovery bez suba.
Jeżeli nie jeste
Dodano po 16 [minuty]:
Sorki -nacisnęło mi się Enter
Witam. Sam jestem użytkownikiem zestawu Yamaha (tyle że staszego z roku 2004) RX V 340 + DVD 540S + Eltax Discovery bez suba.
Jeżeli nie jesteś audiofilem, tylko lubisz pooglądać filmy przy dźwięku przyzwoitej jakości, lub posłuchać muzyki w domu, a nie w hangarze to Twój zestaw spełni pokrywane w nim oczekiwania. Mój wzmacniacz był najniższym modelem z półki Yamahy i w zupełności wystarcza do narobienia hałasu w pomieszczeniu ok. 20m2. Co do kolumn Eltaxa mam o nich dobrą opinię (jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny). Grają poprawnie i nie sądzę, abyś je zmieniał gdy ich posłuchasz w domu. Mam tylko zastrzeżenia do suba A8.2 i A10.2 - Kolumny podłogowe Eltaxa dają sporo basu i te suby wprawdzie słychać, ale jednak nikną w tle kolumn. Nie schodzą bardzo nisko i jeżeli mam być szczery - to wolałbym do tych Kolumn Eltaxów kupić suba Koda SW1000. Jest tańszy i o niebo lepiej sobie radzi niż A10.2. Wtedy można tak naprawdę usłyszeć, że w komplecie jest subwoofer w przeciwieństwie do subów Eltaxa. Reasumując :
Zestaw Yamaha moim zdaniem jak najbardziej, kolumny Eltax również, natomiast z mety zamieniłbym Suba Eltaxa na Koda.
(Właśnie z tego względu nie mam suba Eltax, bo go sprzedałem. Póżniej testowałem suba Yamaha YST205 (215) grał dużo lepiej - ale cena!. W końcu jednak wybrałem Koda SW1000 - gra chyba lepiej niż Yamaha i cena jest spoko.
Chyba się za bardzo rozpisałem. pozdrawiam i życzę miłego słuchania. Sadkom