logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zrywa połączenie, tp-link td-w8960n, netia 20mb/s linia tp

rakusn 21 Mar 2012 19:12 2716 3
  • #1 10704541
    rakusn
    Poziom 9  
    Zrywa mi połączenie nie wiem od czego to jest zależne w różnym czasie co kilka godzin zdarza się na pewno raz znika mi lampka adsl po około 10 s znowu się włącza znajduje ip i znowu mogę się cieszyć internetem co mogę zrobić by ciągle sie nim cieszyć. router aktualizowalem nie pomogło powyłączałem oszczędzanie energi karty sieciowej itp (jak radza na stronie netii) i nic ma może ktoś podobny problem ?
  • #2 10704640
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Wrzuć screen-a z parametrami linii ADSL.
  • #3 10706251
    rakusn
    Poziom 9  
    Zrywa połączenie, tp-link td-w8960n, netia 20mb/s linia tp

hmm nie wiem czy to to jak nie to mi pomóżcie gdzie to znajdę
  • #4 10707033
    bohunmike
    Poziom 12  
    Ocena: 32
    Tłumienie wynosi 15/7 i SNR 7/8 opcja 20 Mbps powinna pracować stabilnie, lecz jak wiadomo - stan linii telefonicznych jest fatalny. Radzę sprawdzić najpierw instalację domową (poprawność podłączenia filtrów ADSL, wyeliminowanie zrównolegleń sieci), jeśli jest to stara instalacja (kabel płaski), koniecznie wymiana na YTKSY, a i nie zapomnij sprawdzić, czy nie masz kondensatorów w gniazdach telefonicznych. Masz niedaleko do PG (z pomiaru elektrycznego widać, iż jest to około 1 km).

Jeśli powyższe jest spełnione (lub to zrobisz), należy zgłaszać problem do operatora (jeśli nie znajdą w pomiarze z PG błędów CRC, czyli jednym słowem Monterzy nie zrobią nic na linii magistralnej, rozdzielczej lub na samym PG i nie odwiedzą Cię w lokalu), to najlepszym będzie ustawienie bitrate'u w CKU na "sztywno" dla downstream 19000 kbit/s, a dla upstream 1000 kbit/s, co ostatecznie powinno rozwiązać problem (te informację warto przekazać konsultantowi podczas rozmowy).

Innym powodem może być po prostu uszkodzony port na PG (traci synchronizację) lub twój router.
REKLAMA