logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plugin do AdobeReader: przeglądanie PDF w układzie jak wersja papierowa

iagre 28 Mar 2012 02:44 1678 5
REKLAMA
  • #1 10727839
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 280
    Co kilka tygodni dostaję PDFy będące wiernymi kopiami publikacji papierowych - książek, broszur, czasopism. W niektórych publikacjach są dwustronicowe tabele lub ilustracje. W takim przypadku wygodnie przegląda się obie strony naraz w takim układzie jak są ułożone (w wersji papierowej). W AdobeReader również można sobie ustawić przeglądanie dwóch stron naraz ale niestety w sztywnym układzie - z lewej strony ekranu strona publikacji z numerem nieparzystym a z prawej strony ekranu strona publikacji z numerem parzystym o 1 większym. Co oczywiste taki widok jest niezgodny z widokiem wersji papierowej gdzie po lewej stronie jest strona parzysta a po prawej o 1 większa strona nieparzysta. W związku z tym jest mi potrzebny plugin do AdobeReader który dodaje do niego możliwość przeglądania dwóch stron w trybie zgodnym w widokiem wersji papierowej. Ewentualnie plugin dodający możliwość przewijania (płynnie a nie skokowo co stronę) PDFu w poziomie - wtedy wszystkie strony są ułożone obok siebie w poziomie a nie jedna pod drugą dzięki czemu w widoku dwóch stron mogę sobie ustawić widok zgodny z wersją papierową. W przypadku gdybyście nie znali takich pluginów ale zamienniki AdobeReader to z chęcią je sprawdzę.

Adobe Reader 9.4 PL zainstalowany na Windows XP Professional PL SP3
    Uwaga: pluginy lub zamiennik do AdobeReader muszą dać się uruchomić na Pentium II 350 MHz + 320 MB SDRAM
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10727846
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1576
    Adobe Reader staram się unikać, używam Foxit Readera:
    http://www.foxitsoftware.com/downloads/

Na dokładkę do tego co potrzebujesz Foxit nie potrzebuje plugina :wink:
    View -> Page display -> Facing + Show cover page during facing
  • REKLAMA
  • #3 10728180
    iagre
    Poziom 35  
    A Jakaś alternatywa w 100% w języku polskim?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 10729955
    iagre
    Poziom 35  
    WojtasJD napisał:

PS: będziesz czytał PDFy czy Foxita? :D

Będę czytał PDFy, ale czasami trzeba zmienić jakieś opcje albo z innego powodu przebijać się przez menu i jeśli menu i obsługa nie będzie w języku polskim to będzie czarna magia.

Dodano po 18 [minuty]:

P.S.: Pod wskazanym linkiem jest tylko jedna polska pozycja która tak jak wszystkie pozostałe jest opisana kilkoma linijkami tekstu z których tylko ta xml jest linkiem do pobrania. Niestety pobiera mi się plik który ma tylko 6 bajtow - tyllo 6 bajtów jest wykrywanych przy rozpoczęciu pobierania.

Tu małe wyjaśnienie:
    Dostęp do netu mam tylko z komórki a nie z PC. Najpierw ściągam z netu pliki na komórkę a potem przerzucam je na PC. Niestety z różnych powodów niemogę inaczej :(
REKLAMA