logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć tryb serwisowy w telewizorze Thomson 32WH402 S?

yash 04 Sty 2005 01:54 6882 10
REKLAMA
  • #1 1108146
    yash
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Czy wie ktos moze jak włączyć tryb serwisowy w tv THOMSON 32WH402 S???? Obraz jest za mało rozciągnięty i chciałem poszerzyc troche bo widze czarny ekran po bokach... Z góry dziękuje za info.
  • REKLAMA
  • #2 1108208
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Witam
    A możesz podać (spisać) chassis tego modelu i mikrokontroler ?.
    W swoich wykazach nie znalazłem na podstawie modelu.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 1108369
    KRZYSZTOFIX
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    To bedzie icc20.Wejscie w serwis p+ p- i włączyc włącznikiem sieciowym.
  • #4 1108489
    _PREDATOR_

Jeżeli faktycznie to jest ICC20, to poza tym co Kolega wyżej podał, tu masz całe service mode:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic16809-30.html#567831
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #5 1108637
    yash
    Poziom 11  
    Jesli dobrze zrozumiałęm to mam włączyć sieciowym trzymając cały czas p+ badź p- .... NIe działa :( Szukałem z tyły TV tego numeru Chassis ale nie moge sie doszukac-jest jakoś konkretnie nazwany?? Znalazłem za to cos takiego: TYPE 473/ETC210 EN Może to coś pomoże. I mam jeszcze dwa pytania:1.Czy to normalne ze podczas włączania z pilota (z stand by) dioda kilka razy miga i dopiero TV sie włącza 2. Czy istniej indywidualna regulacja głośności dla wyjścia słuchawkowego?? To dziwne ale sie nie doszukałem:( Wielkie dzięki za odpowiedzi.
  • Pomocny post
    #6 1108716
    _PREDATOR_

Widząc, że nie masz pkt. pobrałem za Ciebie, a sprawdż tak:
    Załączniki:
    • Jak włączyć tryb serwisowy w telewizorze Thomson 32WH402 S? service.jpg (11.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    ELMAX
  • #7 1109036
    yash
    Poziom 11  
    Sprawdziłem i nistety nie działa :( Tym sposobem TV wogóle nie chce sie załączyć...
  • #8 1110602
    _PREDATOR_

Nie wiem dlaczego od początku nie podasz tego mikrokontrolera, może na tej podstawie uda mi się coś dopasować ?.
    Poszukaj w środku, może tam też gzieś jest napisane jakie chassis ?,
    (zastanawiam się, czy ten model ma service mode ?).
    Konto firmowe:
    ELMAX
  • REKLAMA
  • #9 1111033
    amik9m
    Spec od TV
    Ocena: 133
    Trochę (może) Wam pomogę...
    Chassis: ETC210 (wynika to z postu wyżej - z 04 Sty 2005 11:58).
    Procek (prawdopodobnie) ST92R195B900/JAM.

Pozdrawiam.
  • #10 1111035
    _PREDATOR_

Podaję servive mode w/g procesora ST92R195, może podejdzie:

Podczas normalnej pracy odbiornika nacisnąć jednocześnie na pilocie przyciski [czerwony] i [niebieski]. Po zwolnieniu przycisków na pilocie w czasie nie dłuższym niż 5 sekund należy jednocześnie nacisnąć na klawiaturze lokalnej przyciski [P-] i [Vol+].
    Na ekranie ma się pokazać Sercice mode...

Jak to podejdzie, a dalej będą kłopoty to pytaj na PW.

PS.amik9m - dzięki za podpowiedż i podszkolenie.
    Konto firmowe:
    ELMAX
  • #11 1111210
    yash
    Poziom 11  
    O kurcze... Wiec to jest chassis... Kolega powyżej ma rację- na naklejce doklejonej do instrukcji obsługi pisze własnie ETC 210. Jak sprawdze sposób Predatora to dam znac, ale na razie nie chce nic ruszać bo w związku z tym, ze na czarnym ekranie (np na AV) widze takie cieniutkie, niebieskie, poziome, równoległe, linie to postanowiłem wezwać serwis bądź wymienić egzemplarz na nowy. W każdym razie dzięki- jesteście wielcy :spoko:

PS. Właśnie dzwoniłem do sklepu- facet powiedział że to nic takiego i te linie mogą być troszkę widoczne- ja widze je z odległości ok 10cm więc zastanawiam się czy jest sens zamawiać serwis.. Predator- sprawdziłem, ale nie wchodzi w tryb serw. Robię tak: Najpierw wciskam czerwony i niebieski naraz(tv wyświetla cos podprządkowanego jednemu z tych przycisków, czyli presety dźwięku i obrazu(czerwony) lub Program Info bo to jest pod przyciskiem niebieskim). Czekam ok 2,3 sek. i wciskam naraz VOl+ i P- i znów dzieje się to samo- czyli zmienia program, bądz głośność... Sory, że zawracam **** ale może coś nie tak naciskam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu włączenia trybu serwisowego w telewizorze Thomson 32WH402 S, aby skorygować obraz i poszerzyć go z powodu czarnych pasów po bokach. Użytkownik nie mógł znaleźć oznaczenia chassis, które okazało się być ETC210, a mikrokontroler to prawdopodobnie ST92R195B900/JAM. Proponowany sposób wejścia do trybu serwisowego dla tego procesora to na pilocie jednoczesne naciśnięcie przycisków czerwonego i niebieskiego, a następnie w ciągu 5 sekund naciśnięcie lokalnie przycisków P- i Vol+. Próby wejścia w tryb serwisowy przez przyciski P+ i P- oraz włącznik sieciowy (metoda dla chassis ICC20) nie powiodły się i powodowały problemy z uruchomieniem telewizora. Użytkownik zauważył również niepokojące, cienkie, niebieskie linie na czarnym ekranie, co skłoniło go do rozważenia wezwania serwisu lub wymiany urządzenia. Dodatkowo poruszono kwestie migającej diody podczas włączania z pilota oraz braku indywidualnej regulacji głośności dla wyjścia słuchawkowego.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA