logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TC 1486 - dziwny problem z identyfikacja numeru

Boro53 04 Sty 2005 10:40 2610 4
REKLAMA
  • #1 1108448
    Boro53
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Zakupiłem ostatnio w/wym telefonik i mam z nim problem.
    Wykupiłem W TPSA identyfikacje numeru i sprawa wyglada nastepująco:
    Po pierwszym dzwonku wyświetlany jest numer dzwoniacego po czym jest 3 sekundowa przerwa (tel nie dzwoni) i gaśnie na wyswietlaczu nr przychodzacy i tel dzwoni dalej i na wyświetlaczu nie wyświetla się już dalej nrtel tylko napis incoming call. Jaka moze być tego przeczyna?? Czy to wina telefonu czy centrali??

Ponadto po podjęciu rozmowy (ze wcześniej opisanymi objawami) i jej skończeniu telefon wyświetla NEW CALL 1 z datą i godziną i nrtelefonu osoby z która rozmawiałem (traktuje to jakbym wcale nie odebrał rozmowy).

Może 1 raz na 50 tel wyświetla nr telefonu bez zastrzeżeń, tyle dzwonków dopóki nie odbioirę. W tym przypadku tel pokazuje nr natychmiast. Czy ktoś coś z tego rozumie??

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1109750
    telmaniak
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Telefon o którym piszesz jest produkowany na rynek amerykański i "czyta" CLIP'a w DTMF. Standardem obowiązującym w TP na liniach analogowych jest system FSK. Niestety gdy podłączymy linię z DTMF to telefon i tak błędnie będzie pokazywał numer, np wkłada myślniki miedzy cyframi, oddzielając numey kieunkowe (niestety amaerykańskie).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1112541
    nom
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    [quote="telmaniak"]Telefon o którym piszesz jest produkowany na rynek amerykański i "czyta" CLIP'a w DTMF. Standardem obowiązującym w TP na liniach analogowych jest system FSK.
    Cytat:

Nie zawsze, lepiej sie upewnic na centrali TPSA. Ja np. mam DTMF a centrala to siemens.
  • #5 1128395
    Bard5
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    to wina TPS, powtarzajacy się problem nie tylko na Panasonikach. Jeżeli masz możliwość to potestuj aparat na lini Dialogu, będzie działał bez problemu.
REKLAMA