Witam,
Potrzebna pomoc w zainstalowaniu sterowników grafiki do laptopa Toshiby. Opisze teraz cala przygode a potem podam specyfikacje.
Zastał zakupiony nowy laptop wyposażony w stadardowe oprogramowanie Windows7 Starter. Stary system został sformatowany i zainstalowany Win7Home Premium. Wszystkie sterowniki udało się pomyślnie zainstalować prócz grafiki i touch pada. O ile sterownik Sinapticsa uzupełniły luke w menadzeze o tyle stery do grafiki nie. Mimo wielokrotnych prób i przefiltrofaniu szeregu stron lipa. Korzystałem już ze sterowników na stronie producenta laptopa (Toshiby) oraz ze strony producenta karty (ATI), byłem też na licznych stronach anglo-, niemiecko-, i rosyjsko- języcznych. Nic. Szukałem po modelu, po numerze specyfikacji w menadzeże jak i instalowałem inne sterowniki z rodziny Radeon HD. Nic nie działa. Kilka razy instalator przeszedł do końca ale grafika nadal pozostawała w domyślnym trybie VGA. Za każdym razem czyściłem po sobie stare sterowniki nim instalowałem nastepne. Nie wiem może coś przeoczyłem. Będę wdziećżny za każdą rzeczową pomoc!
Dane laptopa poniżej
Specyfikacje maszyny wg Unknown Device Identifier
Dodam że grafika działa w systemie Radeon Dual Graphics.
Potrzebna pomoc w zainstalowaniu sterowników grafiki do laptopa Toshiby. Opisze teraz cala przygode a potem podam specyfikacje.
Zastał zakupiony nowy laptop wyposażony w stadardowe oprogramowanie Windows7 Starter. Stary system został sformatowany i zainstalowany Win7Home Premium. Wszystkie sterowniki udało się pomyślnie zainstalować prócz grafiki i touch pada. O ile sterownik Sinapticsa uzupełniły luke w menadzeze o tyle stery do grafiki nie. Mimo wielokrotnych prób i przefiltrofaniu szeregu stron lipa. Korzystałem już ze sterowników na stronie producenta laptopa (Toshiby) oraz ze strony producenta karty (ATI), byłem też na licznych stronach anglo-, niemiecko-, i rosyjsko- języcznych. Nic. Szukałem po modelu, po numerze specyfikacji w menadzeże jak i instalowałem inne sterowniki z rodziny Radeon HD. Nic nie działa. Kilka razy instalator przeszedł do końca ale grafika nadal pozostawała w domyślnym trybie VGA. Za każdym razem czyściłem po sobie stare sterowniki nim instalowałem nastepne. Nie wiem może coś przeoczyłem. Będę wdziećżny za każdą rzeczową pomoc!
Dane laptopa poniżej
Specyfikacja
-------------------
Toshiba Satellite L755D-14x \ No. PSK36E-057006N5
Procesor: AMD A6-3420M 1,5 GHz
Grafika: AMD Radeon™ HD 6540G2/1024MB dedykowana
Chipset: AMD Hudson M2
System: Windows 7 Home Premium x64
PnpID
Grafika 1 (zgodna z VGA)
PCI\VEN_1002&DEV_9647&SUBSYS_FC521179&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_9647&SUBSYS_FC521179
PCI\VEN_1002&DEV_9647&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_9647&CC_0300
Grafika 2 (nie zgodna z VGA)
PCI\VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_FC521179&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_FC521179
PCI\VEN_1002&DEV_6760&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_6760&CC_0300Specyfikacje maszyny wg Unknown Device Identifier
Standardowa karta graficzna VGA
Chip: ATI Technologies NI Seymour [AMD Radeon HD 6470M]
Detail
PnpID
VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_FC521179&REV_00
Vendor
(Standardowe typy ekranu)
Device
Chip Vendor
ATI Technologies
Chip
NI Seymour [AMD Radeon HD 6470M]
Chip: ATI Technologies AMD Radeon HD 6520G
Detail
PnpID
VEN_1002&DEV_9647&SUBSYS_FC521179&REV_00
Vendor
(Standardowe typy ekranu)
Device
Chip Vendor
ATI Technologies
Chip
AMD Radeon HD 6520G
AMD SMBus
Chip: Advanced Micro Devices (AMD) Hudson SMBus Controller
Detail
PnpID
VEN_1022&DEV_780B&SUBSYS_FC501179&REV_13
Vendor
Advanced Micro Devices, Inc
Device
AMD SMBus
Chip Vendor
Advanced Micro Devices (AMD)
Chip
Hudson SMBus Controller
Synaptics PS/2 Port TouchPad
Vendor: Synaptics
PnpID: *tos0200
Dodam że grafika działa w systemie Radeon Dual Graphics.