logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić tygodniowy harmonogram ogrzewania w Junkers TRP 31?

basiazet 04 Sty 2005 20:37 8098 6
REKLAMA
  • #1 1110024
    basiazet
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Czy ktoś ma może instrukcję do TRP 31? Chodzi mi konkretnie o to, jak nastawić automatycznie na cały tydzień pory i godziny ogrzewania. Zgubiłam instrukcję i jak się wyda mąż mnie chyba zabije. Czy ktoś mógłby napisać w paru zdaniach jak to się nastawia??i? HELP!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1116330
    waldekel
    Poziom 28  
    Ocena: 476
    Elementy manipulacyjne i wskazujące
    1 - pokrętło nastawcze do przestawiania dni tygodnia oraz czasu zegarowego
    2 - przycisk kasowania CL
    3 - przycisk do nastawiania czasu
    4- przycisk do nastawiania dni tyg.
    5 - przycisk do nastawiania rozpoczęcia grzania z obniżoną temperaturą
    6 - przycisk do nastawiania rozpoczęcia grzania (praca normalna)
    7 - wskazania kroku programu
    8 - wskazania czasu zegarowego
    9 - wskazania dnia tygodnia
    Załączniki:
    • Jak ustawić tygodniowy harmonogram ogrzewania w Junkers TRP 31? tr.JPG (29.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1116380
    waldekel
    Poziom 28  
    Ocena: 476
    Jeśli będzie potrzeba więcej to napisz.
  • #4 1128785
    basiazet
    Poziom 11  
    Dzięki! Już wiem co jest co ale niestety nie potrafię się posłużyć przyciskami do nastawienia grzania na każdy dzien osobno. Czy wiesz może jak sie to robi i mógłbyś napisać na ten temat? Sorry za kłopot i jeszcze raz wielkie dzięki!!
    Basia
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 1132492
    basiazet
    Poziom 11  
    Dzięki Rychu, super-link!!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy ustawienia tygodniowego harmonogramu ogrzewania w regulatorze temperatury Junkers TRP 31. Podstawowe elementy sterujące urządzenia to pokrętło do ustawiania dni tygodnia i czasu, przyciski do kasowania, nastawiania czasu, dni tygodnia oraz rozpoczęcia grzania w trybie normalnym i obniżonym. Użytkownik poszukiwał instrukcji obsługi, zwłaszcza sposobu programowania indywidualnych godzin i dni grzania na cały tydzień. Wskazano linki do materiałów szkoleniowych i instrukcji obsługi dostępnych na stronie producenta, jednak dostępne dokumenty były głównie w języku niemieckim. Wskazano również, że do pełnego programowania tygodniowego konieczne jest korzystanie z przycisków do ustawiania dni tygodnia i godzin rozpoczęcia grzania w różnych trybach. W dyskusji pojawiła się także informacja o wymianie termostatu TR21 na TRP31 z funkcją stref czasowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA