logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mini wieża do 2000 zł do 10m2 – USB, wejście iPod, metal/rock, wybór głośników

samurai666 08 Kwi 2012 16:23 5647 13
REKLAMA
  • #1 10771536
    samurai666
    Poziom 9  
    Witam,

Ostatnio zastanawiam się nad sprzętem grającym do pokoju 10m2... Więc potrzebuje porady odnośnie mini wieży bądź czegoś podobnego? :> Cenowo wyrobie się do 2 000 pln. Slucham metalu (wielka 4 trashu, cos z heavy itp) i czasem rocka (disturbed, soad itp)

Moje wymagania
    USB - mam zamiar od czasu do czasu do lapka podlaczac
    Jakość jak najlepsza za daną cenę
    wejście na ipoda
    dobre glośniki lub bez głośników + w tym wypadku porada w tej sprawie bo w tym temacie nie wiem tyle ile bym potrzebował :/

Pozdrawiam, i z góry dzięki za jakiekolwiek info w tej sprawie :)
  • REKLAMA
  • #2 10772007
    Przemmeekk
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Do Twoich kryteriów na pewno pasować będzie:
    - Yamaha Pianocraft MCR-840 - bardzo ładnie grający i nie gorzej wykonany. Słyszałem ją i powiem, że byłem zaskoczony jakością dźwięku i basu jaki udało się "wycisnąć" z takich kolumienek. - http://www.ceneo.pl/3781914s

- Denon D-F107 - Mimo zalet Yamahy mój faworyt. Słyszałem wiele sprzętów Denona (w tym kilka miniwież) i na żadnym się nie zawiodłem tak więc myślę, że i ten produkt tej świetnej firmy będzie godny polecenia, tym bardziej, że opinie użytkowników są na BARDZO dobre.Do tego moim zdaniem Denonik jest ładniejszy od Yamahy, ale to już kwestia gustu.Do tego zbudowany jest z dwóch osobnych "klocków". - http://www.ceneo.pl/3056036s

-Denon CN-7 - Nie miałem okazji słyszeć, ani zobaczyć tego dziwoląga, ale tutaj również opinie są pozytywne (5/5 - tak samo jak w przypadku Denona powyżej), a do tego ma on m.in wifi i wszystkie z wymienionych przez Ciebie kryteriów. - http://www.ceneo.pl/8748185s

Jeszcze taka mała uwaga na koniec. Nie kupuj wież firm, które z dobrym graniem nie mają nic wspólnego i ich produkty (audio) tylko wyglądają pięknie i mają 300 wat, a gdy przyniesiesz do domu to się okaże, że kupiłeś bubla...
    Wierze firm: LG, Philips itp. Naprawdę uszy więdną... :D
  • REKLAMA
  • #3 10772124
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    Zaproponuję to co gra u mnie w 17m2 czyli DENON D-M38
  • #4 10772144
    Przemmeekk
    Poziom 18  
    O ile się nie mylę to sprzęt który gra u Ciebie to następca Denona RCD-M33, którego ja miałem przez parę dobrych lat i bardzo dobrze się spisywał do momentu przeprowadzki do większego pokoju. Z 10m2 do 30m2. Niestety tam już nie dawała rady. Za mało mocy i w tym pokoju brakowało mi przy tej wieży basu.
  • #5 10772199
    dzwiedziu
    Poziom 18  
    Ocena: 35
    Miałem denona m37 dab, f107 i z czystym sumieniem też mogę polecić.
    Grały z monitorami dali lektor 2.
    Obecnie okazyjnie kupiłem rbd-x1000 i też rewelacyjnie się spisuje.
    Co do yamahy to różnie na forach i w opiniach sklepów piszą, ja nie miałem więc się nie wypowiem.
    Na temat denona mało kto narzeka.
    Ale i tak bez odsłuchów się nie obejdzie.
  • #6 10772207
    AxelNext
    Poziom 38  
    Denon RCD-M38 to następca Denon RCD-M37, a co tam przed nim było to nie wiem bo wcześniej miałem kino domowe Yamaha + komplet głośników B&W.
    Denon RCD-M38 gra bardzo przestrzennie i do max. 20m2 spokojnie się wyrobi.
    Głębokiego i mocnego basu to raczej tu nie usłyszymy bo ograniczeniem jest wielkość kolumn głośnikowych ale jak na tą wielkość jest naprawdę zaskakująco dobrze.
    Denon RCD-M38 można też kupić z innymi zestawami kolumn np. większymi także jest taka możliwość z której można skorzystać.

Aaaaa, do Denon RCD-M38 można dokupić suba bo jest wyjście z tyłu :D
  • #7 10772858
    samurai666
    Poziom 9  
    Wezme tego pianocrafta
    Lepiej sie prezentuje od denona wg mojego gustu :) + jestem uzależniony od wszystkiego co związane z japonią ^^

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc
    Pozdrawiam jeszcze raz
  • #8 10772873
    AxelNext
    Poziom 38  
    No tak bo DENON jest z Azerbejdżanu :)

Jeśli kolego sprzęt audio kupujesz patrząc na wygląd zewnętrzny to gratuluję wyboru :D
  • REKLAMA
  • #9 10773027
    samurai666
    Poziom 9  
    a lol faktycznie ^^ nie brzmi japonsko ale nie wiedzialem ze to polaczenie 2 słow ^^
    ale ogolnie bardziej mi pasuje z wygody podlacznie ipoda normalnie niz przez kabel to jest raz
    2 czytalem ogolne opinie i w porownaniu do denona ma ponoć lepsza jakosc dzwieku
    3 tak wyglad tez mnie interesuje ale tylko przy nie wielkich roznicach cenowo-jakosciowych a tu mozna o takich mowic

Po prostu nie chcialo mi sie az tyle pisac

Bardziej wartosciowo by bylo axelakis jakbys napisal / przyrównał więcej sprzetów nawet samego denona - lub wypisal jego wady/zalety lub zalety/wady yamahy zamiast "wyśmiewać" inne malo obeznane w temacie osoby ?
  • REKLAMA
  • #11 10779050
    Przemmeekk
    Poziom 18  
    Twój wybór, ale ja na Twoim miejscu brał bym Denona. Pamiętaj, że wygląd to nie wszystko. Ta Yamaha co teraz to już nie jest to samo i nie robią już takich super wież. Nie są złe, ale Denonik powinien być lepszy...
  • #12 10780871
    samurai666
    Poziom 9  
    Jeszcze jedno pytanie mam w takim razie
    Czy w wymienionych wieżach jest taka opcja jak shuffle mode ? Chodzi mi glównie usb/mp3/ipod
    mając ponad 2k utworów sluchanie muzyki jest troche uciążliwe gdy idzie po kolei...
  • #13 12156288
    Panjarekp
    Poziom 12  
    Ocena: 145
    Witam,
    czy w tej materii coś się zmieniło przez ostatni rok?
    Szukam wieży w podobnej cenie ale z odtwarzaczem DVD.
    Oprócz ww. biorę pod uwagę TEAC MC-DV600 i Pioneer X-HM30.
    Co o tym myślicie?

Moderowany przez Pablo1964:

3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.

• #14 12156391
    AxelNext
    Poziom 38  
    Temat o zakupie wieży do 2 tyś. zł., a kolega podaje wieże za 700 i 1000 zł. i to jeszcze z DVD.
    Idzie wiosna, za tą kasę lepiej kupić sobie dobry rower niż te pseudo mini wieże.
    Patrząc na wymiary głośników to nie może dobrze zagrać. Jeśli są już głośniki małe w wysokości i szerokości to muszą był głębokie, a w takich małych płyciznach to dźwięk będzie jak z pudełka.
    Zresztą słuchałem Pioneera X-HM50 i powiem tylko tyle, że Denonowi RCD-M38 do pięt nie dorasta.
    Ceny ostatnio spadły także lepiej kup Denona RCD-M39 i do tego odtwarzacz DVD nawet Mantę za 99 zł. i lepiej na tym wyjdziesz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje mini wieży do 2000 zł do pokoju o powierzchni 10 m², preferując sprzęt o dobrej jakości dźwięku, z wejściem USB i możliwością podłączenia iPoda. W odpowiedziach polecane są modele takie jak Yamaha Pianocraft MCR-840, Denon D-F107, Denon D-M38 oraz Denon RCD-M38, które cieszą się pozytywnymi opiniami za jakość dźwięku i wykonanie. Użytkownicy zwracają uwagę na różnice w jakości dźwięku między markami, sugerując, że Denon może oferować lepsze brzmienie, ale Yamaha ma atrakcyjniejszy design. Pojawia się również pytanie o funkcję shuffle w odtwarzaczach. W późniejszych postach użytkownik rozważa inne modele, takie jak TEAC MC-DV600 i Pioneer X-HM30, jednak niektórzy uczestnicy dyskusji podkreślają, że te tańsze opcje mogą nie spełniać oczekiwań jakościowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA