logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[nero] Nero VCD – dodawanie napisów TXT, komunikat o nieprawidłowym formacie pliku

3miel 05 Sty 2005 18:11 1763 8
REKLAMA
  • #1 1112431
    3miel
    Użytkownik obserwowany
    Siemanko,

mam proble, bo jak nagrywam film przez nero do formatu VCD to jak przenosze tam plik z tekstem to pisze zę jest nieprawidłowy forat pliku.

Co jest do cholery grane?

Proszę o pomoc.

Dzięki
    3miel
  • REKLAMA
  • #2 1112463
    koczko
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    jak sie nie da jak sie da

zrob tak jak jest pokazane na obraku ktury dolaczylem kliknij jak sie rozwinie memu kliknij na dodaj plik i mozna juz dodawac jakie chcesz tylko pliki :)
    Załączniki:
    • [nero] Nero VCD – dodawanie napisów TXT, komunikat o nieprawidłowym formacie pliku 1.JPG (44.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1112502
    3miel
    Użytkownik obserwowany
    ale bedzie działąć na DVD?
  • #4 1112760
    GrS_84pl
    Poziom 12  
    Hello!
    Ja jestem tej materi troche ciemny.
    Jak dodac te napisy w Nero???
    Jaki muszą one miec rozszerzenie .txt .sub ???
    również czy maja byc w formie takiej: "{2138}{2187}Nie ma takiej."
    czy takiej: "00:07:01:Ale kto jest złoczyńcą?"

Czy może zrobic to osobno poza Nero tylko wtedy drugie pytanie: Jakim programem i w jakim formacie zapsac film aby nero możliwie szybo skompilował plik (nie uśmiecha mi sie dwókrotne kompilowanie filmu)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1113708
    koczko
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    hmmm czy po dodaniu napisy beda dzialac w odtwarzaczu nie mam pojecia bo nie mam jak tego sprawdzic ani nigdy za wiele nie bawilem sie vcd

co do pytania GrS_84pl najpewniejsza metoda na zapodanie napisow bylo by podczas kompresji nalozyc je na film przydatnym nazedziej jest tu virtual dab + jakis filtr do nakladania napisow. wiecej info sadze ze znajdziecie na http://divx.pl
  • #6 1113734
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10421
    Nie beda, trzeba wgrac napisy w film.Przy uzyciu np. VirtualDub'a lub podobnego programu.
  • #7 1114620
    pawlus 123
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Spróbuj DVD Rip. Ja nim robiłem filmy na format svcd z textem. Tylko tekst musi być {1234} {1334}. To jest czas przez ile ma być wyświetlany tekst, jest troche z tym zabawy. Ja dawałem różnice ok. 100 (zależy ile było tekstu w linijce, jak krótszy dawałem mniej...). Z formatu czasowego w ramkowy możesz przerobić w Vplayerze. W DVD Rip możesz sobie nawet ustawić kolor czcionki.
  • REKLAMA
  • #8 1114898
    amator
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    Można też użyć programu WinAvi + kodek ffdshow. Sam tak konweruję filmy na format SVCD. Ustawiam w ffdshow napisy aby były wyświetlane, następnie w WinAvi wybieram format SVCD. FFDSHOW nakłada napisy na film, nie ma potem żadnego problemu z ich wyświetlaniem. A konwersja filmu trwa jakieś 1-2 godzin.
    Pozdrawiam.
  • #9 1119378
    GrS_84pl
    Poziom 12  
    Dzieki chłopaki :)) Zadziałały wszystkie metody teraz czas pomeczyc procesor kompresją :))

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy dodawania napisów w formacie TXT do filmów nagrywanych w Nero na format VCD, gdzie pojawia się komunikat o nieprawidłowym formacie pliku tekstowego. Dyskusja wskazuje, że Nero nie obsługuje bezpośredniego dodawania napisów w formie plików tekstowych do VCD. Napisy należy wgrać bezpośrednio do filmu podczas kompresji, korzystając z zewnętrznych narzędzi takich jak VirtualDub z odpowiednim filtrem do nakładania napisów. Alternatywnie można użyć programów DVD Rip lub WinAvi z kodekiem ffdshow, które umożliwiają wbudowanie napisów wideo w trakcie konwersji do formatu SVCD/VCD. Format napisów w DVD Rip wymaga oznaczania czasu wyświetlania w postaci {start}{end}, a konwersję czasów można wykonać np. w Vplayerze. Metody te eliminują problem nieprawidłowego formatu pliku tekstowego i zapewniają poprawne wyświetlanie napisów w odtwarzaczach VCD/DVD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA