logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DV6-6B66EW po instalacji sterowników od karty graficznej wiesza się

ronifcb87 09 Kwi 2012 13:53 3238 6
REKLAMA
  • #1 10774680
    ronifcb87
    Poziom 2  
    HP DV6-6B66EW po instalacji sterowników od karty graficznej wiesza się na logowaniu do windows 764bity można uruchmic system tylko przez tryb awaryjny. po wyłączeniu w menadzerze systemu karty radeon 6770m system włancza się normalnie. Ale działa na zintegrowanej karcie. Nie wiem już co mam robić... Jak go kupiłem to nie robiłem z nim nic aż do czwartku gdzie się zwiesił i nie ładował mi się system postanowiłem go sformatować i zainstalować windows na nowo wszystkie sterowniki instalują się ok aż do momentu zainstalowania sterowników od karty graficznej. Po instalacji sterowników ze strony producenta HP komputer wiesz sie na logowaniu do systemu.... Instalowałem też sterowniki ze strony ati radeon też nic nie pomaga proszę o pomoc dodam jeszcze tylko że w błedach pisze że jest to błąd ze sterownikiem VGA ale nie wiem co mam już robić...

Dziwne jest też to jak ściągam aplikacje AMD Catylst to pojawia mi się informacja o niezgodnym sprzęcie i że nie może wyszukać sterowników. Mam na dysku już ściągnięte najnowsze sterowniki ale znalazłem je ręcznie

Może ja nie umiem zmienić ręcznie tej karty ??? proszę o pomoc

Udało mi się osiągnąć tylko tyle że rozdzielczość jest już prawie normalna 1366x768

Udało mi się to po zainstalowaniu sterowników przez windows uploaded.... I oczywiście wyłączeniu karty 6770M proszę o informacje jeśli będzie mieli jakieś pomysły ...

Obecnie włączyłem aktualizacje systemu i może to coś da .... dam informacje jak skończę ...

Nie udało mi się wyeliminować problemu z grafiką .. bez wyłączenia jedne z grafik windows się nie uruchamia teraz jest czarny ekran po logowaniu

Czy ktoś jest mi w stanie pomóc ?? Po odinstalowaniu sterowników hp do karty graficznej system znajduje jakieś sterowniki VGA niby wszystko działa ale w menadżerze nie ma w ogóle karty graficznej 6770 tylko vga i intel co mam zrobić proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10776611
    hendrix_radek
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    uzyj moze driver pack solution, moze tam bedzie dobry sterownik, jesli nie to karta bedzie uszkodzona.
  • REKLAMA
  • #3 10778282
    arko71
    Poziom 25  
    Ocena: 29
    Uszkodzona karta graficzna - jak jeszcze jest na gwarancji, to oddaj. Jeżeli już po/był bez to możesz:
    - wymontować kartę i pracować tylko na zintegrowanej

- wyłączyć kartę w manadżerze urządzeń, bez jej wyciągania

- oddać laptopa do serwisu

- wymontować kartę i kupić taką samą/lepszą pasującą na podmianę
  • REKLAMA
  • #4 10795682
    ronifcb87
    Poziom 2  
    Laptop wysłany do serwisu ( dodam że mam go 1,5 miesiąca )
  • #5 11140357
    spider_net
    Poziom 19  
    Ocena: 61
    Czy po powrocie z serwisu problem został rozwiązany?
    Mam już dość tego laptopa. Ciągłe zawieszanie doprowadza mnie do szału, nie wspominając o wibrującym napędzie dvd i słabą jakością klawiatury. Ten laptop to wtopa roku :(
  • REKLAMA
  • #6 11142299
    gggolum
    Poziom 13  
    Kolego jak korzystasz z zewnętrznej karty graficznej, zintegrowaną należy wyłączyć w biosie (dwie naraz nie będą działać poprawnie), druga kwestia to sterowniki do tej karty.
  • #7 11142633
    spider_net
    Poziom 19  
    Ocena: 61
    gggolum napisał:
    zintegrowaną należy wyłączyć w biosie

W tym modelu ustawiasz przełączanie na dynamic oraz fixed czyli tak jakby automatyczne i ręczne. Przy opcji ręcznego przełączania karty ustawia się to z poziomu CCC dla Radeona, przy uruchomionym systemie. Mam jednak wrażenie, że coś jest nie tak z kartą graficzną. Czy można to jakoś jednoznacznie stwierdzić?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa HP DV6-6B66EW zgłasza problem z zawieszaniem się systemu Windows 7 64-bit po instalacji sterowników karty graficznej Radeon 6770M. System uruchamia się jedynie w trybie awaryjnym, a po wyłączeniu karty graficznej w menedżerze urządzeń działa na zintegrowanej. Użytkownik próbował różnych sterowników, w tym z oficjalnej strony HP oraz ATI Radeon, jednak problem nadal występuje. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak użycie Driver Pack Solution, wyłączenie karty graficznej w BIOSie, oddanie laptopa do serwisu, lub wymiana karty graficznej. Użytkownik ostatecznie wysłał laptopa do serwisu, a w kolejnych postach wyraża frustrację z powodu problemów z urządzeniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA