logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Sugar CRM na Windows XP SP3 - problemy z serwerami lokalnymi

Richter 11 Kwi 2012 15:20 2521 3
REKLAMA
  • #1 10782406
    Richter
    Poziom 31  
    Ocena: 164
    Witam, problem jest trochę dziwny Posiadam sprzęt czysty system XP SP3 PRO-Legalny nowo zainstalowany.
    Chciałem mieć Sugar CRM na własnym serwerze domowym jako localhost.
    Testowałem: Vertrigo, Krasnal, XAMPP, Webserw, WAMPserwer, i na każdym z serwerów miałem inne problemy. Na Vertrigo po zainstalowaniu chodził godzinę, następnie nie ładował już głównej strony (biała strona bez żadnego błędu). Na Krasnalu za niskie PHP musi być powyżej 5.2.X. XAMPP nie udało się uruchomić apache+mysql. WAMPSERWER-error samej aplikacji już na starcie. WEBSERW nie pokazuje instalacji pusta biała strona z przekierowaniem od razu na plik install.php

Testowałem na różnych wersjach tych nowych jak i starych.
    Z czego mogą wynikać błędy, że na Vertrigo działał chwilę, wprowadziłem nowych użytkowników, i potem już tylko biała strona?
  • REKLAMA
  • #2 10782539
    tomekgl
    Poziom 16  
    Ocena: 57
    Trudno w czymkolwiek pomóc, skoro nie przytoczyłeś żadnych logów. Patrzyłeś w nie w ogóle? Co oznacza 'nie udało się uruchomić', 'error samej aplikacji' itp? Zamiast testować dziesiątki wersji kilku pakietów tych samych aplikacji (serwer www z php + baza danych MySQL), którym ludzie nadają coraz to bardziej egzotyczne nazwy, skup się na uruchomieniu wybranego w najnowszej wersji. Sprawdź czy statyczna zawartość się wyświetla, sprawdź czy baza się uruchomiła i czy można się zalogować. Wrzuć pliki z SugarCRM i sprawdzaj w logach czy nie ma błędów. Jak będziesz wiedział jaki błąd to łatwo znajdziesz rozwiązanie, bo na "nie działa" jest 57 milionów trafień w google :)
    Powodzenia :)
    A jak chcesz najłatwiej to zainstaluj Linuksa, tam Apache'a, PHP i Mysqla instalujesz jednym poleceniem i działa od kopa. A jak nawet nie działa, to w wyszukiwarkach są miliony stron na ten temat.
  • REKLAMA
  • #4 11316606
    Richter
    Poziom 31  
    Ocena: 164
    Użyłem serwera Vertrigo działa po dziś dzień.
REKLAMA