logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znajduje się folder z zakładkami Mozilli Firefox?

KamilWirus 05 Sty 2005 23:24 17432 4
REKLAMA
  • #1 1113442
    KamilWirus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam mam pytanko gdzie sa przetrzymywane zakladki z mizilli firefox ? wiem ze w IE bylo to w c:document and setting\user\ulubione a w tym przypadku jest jakis katalog ?? Bo mialem formata i chcialbym odzyskac :) a mam skopiowane documents and settings ze starego windowsa :)

a i drugie pytanko czy znacie jakas aplikacje do mierzenie szybkosci netu ?? bo moj provider zawodzi i chcial bym mu to udowodnic :D Dziekuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1113481
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    1.
    C:\Documents and Settings\*USER*\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\*ID*\bookmarks.html

2.
    Programy istanieją są też strony ale jako że każdy(a) ma pewien próg błędu nic nie udowodnisz. Ale jeśli jesteś ciekawy możesz użyć choćby tej stronki http://www.numion.com/YourSpeed/

Pozdrawiam Lt.
  • REKLAMA
  • #3 1113506
    boulli
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Żeby uzyskać wiarygodny wynik pomiaru prędkości musiałbyś drugi punkt połączenia testowego (np. serwer ftp) mieć jak najbliżej Twojego komputera. W przypadku neostrady tepsowej dobrą metodą pomiaru prędkości łącza jest pociągnięcie czegoś z tepsowego eftepa.
  • REKLAMA
  • #4 1113525
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    boulli napisał:
    Żeby uzyskać wiarygodny wynik pomiaru prędkości musiałbyś drugi punkt połączenia testowego (np. serwer ftp) mieć jak najbliżej Twojego komputera. W przypadku neostrady tepsowej dobrą metodą pomiaru prędkości łącza jest pociągnięcie czegoś z tepsowego eftepa.

Tak ale pamiętając że to nie odległośćw metrach jest tu ważna, a jak długa jest trasa pakietu. Jeżeli ma providera to NOE raczej nie wchodzi w grę. Musiał znać by specyfikację łącza szczerze wątpie aby Administrator takie dane udostępnił.

Pozdrawiam Lt.
  • #5 1113669
    KamilWirus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    mam internet droga radiowa ( niewielka firma osiedlowa w łodzi) (alpat.net) i sprawdzalem na numionie i innych znanych mi stronkach i pokazuje 60 - 90kbps :( w umowie mam 256 ale tej predkosci czesto nie widac ;( a jak dzwonie do firmy to mi wmawiaja ze niemozliwe :(
REKLAMA