logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3410 "contact service" - co zrobic?

_rAfal_ 05 Sty 2005 23:28 3055 8
  • #1 1113452
    _rAfal_
    Poziom 2  
    Witam, ja przychodze z zapytaniem:

Czy pojawianie sie komunikatu "contact service" na wyswietlaczu po zalaczeniu telefonu moze byc spowodowane ewentualna kasacja oprogramowania? / Telefon sie wlacza normalnie, lecz po wlaczeniu pojawia sie tylko to jedno "contact service" .Nokia ta (3410) ani nie wpadla mi do wody, ani nic z tych rzeczy>

Okolicznosci pojawienia sie usterki: Telefon podlaczylem do ladowarki w celu wiadomym (aparat byl wylaczony) nie zauwazylem aby sie bateria ladowala, myslalem ze ladowarka sie zepsula (w jakis sposob), odlaczylem ja, po czym wlaczylem telefon i pojawil sie komunikat "contact service" na wyswietlaczu mojego sprzeta :)

Za jakiekolwiek porady dziekuje.
    Bylbym wdzieczny o nie na moje gg:2903614, bądź też na maila :rafal@westside.kielce.pl

Jesli to usterka spowodowana kasacja oprogramowania, moze ktos polecilby mi jakis upgrade?
  • #2 1113543
    501238975
    Poziom 21  
    Ocena: 56
    Są 2 rodzaje ConSer.. mechaniczne i programowe. Jeżeli wyłożył Ci się soft, to wystarczy wrzucić nowe oprogramowanie, wgrać nowy eprom i zliczyć sumy kontrolne, zmienić imei i po sprawie. Jeżeli natomiast jest to uszkodzenie mechaniczne proponuje na początku wygrzać ciepłym powietrzem COBBE i CCONTA i sprawdzić rezultaty.
  • #3 1113606
    _rAfal_
    Poziom 2  
    ok, dzieki za rade

Spróbuje
  • #4 1118773
    _rAfal_
    Poziom 2  
    Moje i twoje podejrzenia byly sluszne.
    Telefon juz smiga.
    Nowy soft zostal wgrany.C'ya

:)
  • #5 3722118
    enter21
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam czy dam rade naprawic 3410 contact service UFS-3..
    Przypadek był taki ze nie chciał nic wgrac gdy podgrzałem telefon wgrywa juz sie soft razem z PPM ale dalej jest contact service
    czy ufsem wgram eprom i czy trzeba zmieniac imei
  • #6 3722196
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    musisz wgrac czysty eprom naprawic imei i powinein smigac.wgrasz ufs w formacie pmm
  • #7 3722604
    enter21
    Poziom 15  
    nie mam takiego pliku czy mozesz mi przesłąc bede bardzo wdzieczny i dziekuje za podpowiedz
  • #8 3722738
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    moge
  • #9 3722958
    enter21
    Poziom 15  
    Bardzo dziekuje za plik pozdrawiam telefon juz wstał :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem pojawienia się komunikatu "contact service" na wyświetlaczu telefonu Nokia 3410 po włączeniu może wynikać z uszkodzenia oprogramowania lub usterki mechanicznej. W przypadku awarii softu konieczne jest wgranie nowego oprogramowania, w tym czystego epromu, oraz naprawa sum kontrolnych i ewentualna zmiana numeru IMEI. Jeśli problem ma podłoże mechaniczne, zaleca się podgrzanie elementów COBBE i CCONTA ciepłym powietrzem w celu przywrócenia funkcjonalności. Wgrywanie oprogramowania odbywa się za pomocą narzędzia UFS-3, w formacie PMM. Po poprawnym wgraniu softu i epromu telefon powinien działać prawidłowo, co potwierdzają użytkownicy, którzy zastosowali tę metodę i przywrócili sprawność urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA