Witam,
Zastanawiam się nad zakupem amplitunera oraz kolumn w układzie 5.0;
Tam gdzie będą użytkowane 80% to byłoby TV/kino, chociaż pomieszczenie i sprzęt KD z prawdziwego zdarzenia będzie na dalszy ogień - tutaj do użytkowania codziennego, czyli bez szaleństw i ekonomicznie. Pomieszczenie ok 25m2.
Osobiście posiadam starą Yamahę i odpowiada mi jej brzmienie,
W pierwszej propozycji myślałem o zestawie Prism Onyx 200 i Yamasze rx-v373.
Kolumny 200 okazały się za duże (powinny być mniej więcej wielkości Quadrali 500, czyli nie wyższe niż 90cm i niezbyt szerokie. Padło więc na onyx 100. Nie mam możliwości odsłuchu więc muszę bazować na opinii
Próbowałem co nieco zorientować się sam ale komparator Yamahy niewiele mi wyjaśnił. Ponadto w specyfikacji Yamki podają moc przy 8-ohmach, a onyxy są 6-ohmowe.. Mylę się, czy to raczej kolumny mogą mieć wyższą impendancję, ale nie odwrotnie ?
Pytanie: Co różni ampli rx-v371, 373 i 471 ?
Jakie kolumny w klasie ekonomicznej są godne polecenia ?
Jaki inny zestaw sprawdziłby się lepiej?
Z góry serdecznie dziękuję za rady/propozycje.
Zastanawiam się nad zakupem amplitunera oraz kolumn w układzie 5.0;
Tam gdzie będą użytkowane 80% to byłoby TV/kino, chociaż pomieszczenie i sprzęt KD z prawdziwego zdarzenia będzie na dalszy ogień - tutaj do użytkowania codziennego, czyli bez szaleństw i ekonomicznie. Pomieszczenie ok 25m2.
Osobiście posiadam starą Yamahę i odpowiada mi jej brzmienie,
W pierwszej propozycji myślałem o zestawie Prism Onyx 200 i Yamasze rx-v373.
Kolumny 200 okazały się za duże (powinny być mniej więcej wielkości Quadrali 500, czyli nie wyższe niż 90cm i niezbyt szerokie. Padło więc na onyx 100. Nie mam możliwości odsłuchu więc muszę bazować na opinii
Próbowałem co nieco zorientować się sam ale komparator Yamahy niewiele mi wyjaśnił. Ponadto w specyfikacji Yamki podają moc przy 8-ohmach, a onyxy są 6-ohmowe.. Mylę się, czy to raczej kolumny mogą mieć wyższą impendancję, ale nie odwrotnie ?
Pytanie: Co różni ampli rx-v371, 373 i 471 ?
Jakie kolumny w klasie ekonomicznej są godne polecenia ?
Jaki inny zestaw sprawdziłby się lepiej?
Z góry serdecznie dziękuję za rady/propozycje.