logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wycena schematu z układem MAX232 - jak wygląda i ile kosztuje?

A_r_K 06 Sty 2005 22:47 1410 8
REKLAMA
  • #1 1116279
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Witam

Mam taki schemacik i chciałbym żeby ktoś mi go wycenił i jak ktoś może to jakieś zdjęcie tego max232chciałbym zobaczyć jak wygląda.
    Załączniki:
    • Wycena schematu z układem MAX232 - jak wygląda i ile kosztuje? schemat_kabla.jpg (19.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1116312
    SQ9PXB
    Poziom 27  
    Ocena: 59
    nie rozumiem?? jak wycenic?? ocenic ? czy jak?? jesli o ocenic, to jest to jedna z wielu aplikacji maxa 232 jak domniemuje to jest schemat kabelka do siemensow?, a co do samego wygladu to jest on w roznych obudowach i DIP i SMD itp itd....
  • #3 1116394
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Hmm.
    No ja jestem początkujący i nieweim jeszcze jak je rozpoznawać,ale chciałbym sie dowiedzić!!!
    A z wyceną to chodzi mi ile by kosztowało zrobienie takiego kabelka,albo jak coś to niech ktoś poda jakieś stronki z cenkami zawsze sie przydadzą.
  • REKLAMA
  • #4 1116417
    SQ9PXB
    Poziom 27  
    Ocena: 59
    Po raz juz chyba 3 : SZUKAJ, GOOGLE..... jasny gwint... ludzie!!!
    :)
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=cennik+cz%C4%99%C5%9Bci+elektronicznych&lr=

wyszukujesz jakis sklep online, wpisujesz nazwe elementu i podaje ceny, w roznych sklepach moga byc troszku inne...

pozdrawiam

------
    http://www.monster.pl/sklep/
  • #5 1116450
    dzeku
    Poziom 12  
    ceny :
    www.maritex.com.pl
    www.tme.pl
    www.mselektronik.gdynia.pl
    www.seguro.home.pl
    itd.
    wygląd :
    www.elenota.iele.polsl.gliwice.pl/pdf/Maxim/max202e-max241e.pdf
    poza kilkoma mniej ważnymi dla Ciebie szczegółami podają tam też dokładne wymiery...
  • #6 1117225
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    A_r_K napisał:
    A z wyceną to chodzi mi ile by kosztowało zrobienie takiego kabelka,albo jak coś to niech ktoś poda jakieś stronki z cenkami zawsze się przydadzą.
    O cenie projektu decydują najdroższe elementy, w tym przypadku jest to cena scalaka oraz złączy.
  • REKLAMA
  • #7 1117254
    kloszi
    Poziom 21  
    Ocena: 89
    Jak wszystko ładnie zapakujesz to weź z ~ 50zł a co do ceny to decydującą role w cenie ma tu PRACA jaką włożyłeś do zrobienia danego urządzenia. JAk sie nie myle to jest kabelek do flash-owania komórki ;)
  • #8 1117390
    marpiasek
    Poziom 27  
    Ocena: 41
    Siostra Basen ma racje ale dlaczego ma znaczenie czy 5zł czy 10zl przecierz nie chodzi o Alaske lub Orlen
  • REKLAMA
  • #9 1117719
    smylla
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam!
    dorzuce swoje trzy grosze.
    Moim zadniem cena calosci to ok 10 zl, gora 15, polecam sprawdzic na www.tme.pl, w sklepie zwykle do 20%drozej.zycze powodzenia:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyceny schematu z układem MAX232 oraz wyglądu samego układu. MAX232 występuje w różnych obudowach, m.in. DIP i SMD. Koszt wykonania kabla z tym układem zależy głównie od ceny scalaka i złączy oraz pracy włożonej w montaż. Orientacyjne ceny elementów można znaleźć w sklepach internetowych takich jak tme.pl, maritex.com.pl czy mselektronik.gdynia.pl. Cena całkowita projektu to około 10-15 zł, z możliwością wzrostu do około 50 zł przy uwzględnieniu kosztów pracy i pakowania. Linki do cenników i dokumentacji technicznej MAX232 (np. PDF z wymiarami) również zostały podane. Schemat jest prawdopodobnie kablem do programowania telefonów komórkowych Siemens.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA