logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SGH-R200S Simloc kodem lub programem ale bez kabla ?

kamixian 07 Sty 2005 16:38 12991 13
REKLAMA
  • #1 1118184
    kamixian
    Poziom 11  
    Witam !
    mam Samsunga SGH-R200S i chce sciagnac simlocka, kabla nie mam.
    Jak ktoś zna prosze o kod albo program do sciagniecia bez kabla.
    Dzieki z góry.
  • REKLAMA
  • #2 1118196
    vymiathatch
    Poziom 31  
    Ocena: 114
    nie da sie bez kabla
  • REKLAMA
  • #3 1118236
    kamixian
    Poziom 11  
    kurde to lipa, ale mam nadzieję że to nie prawda:)
  • #4 1118237
    pik_
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    vymiathatch napisał:
    nie da się bez kabla

Mylisz się.
    Są 2 sposoby kabel lub klip :D
    Nie można kodem :D

Pozdrawiam
  • #5 1118243
    kamixian
    Poziom 11  
    sory a co to klip ?
  • #6 1118264
    pik_
    Poziom 16  
    kamixian napisał:
    sory a co to klip ?

po co Ci mam to pisać jaki i tak nie bedziesz wiedział :p

Klip to urządzenie które ściąga sim-locki :D
  • REKLAMA
  • #7 1118307
    vymiathatch
    Poziom 31  
    widzisz pik_ sam na siebie klopoty sprowadzasz :D
  • #8 1118308
    kamixian
    Poziom 11  
    kurde lipa z tym telefonem mam program MOB TOOL i w nim są te kody do Samsungów aż 6 modeli ale do tego nie ma:(, jak by mimo co ktoś miał jakiś kod albo program bez kabla generujący kod na simlock po imei jak w nokiach to prosze dawać na forum
  • #9 1118409
    vymiathatch
    Poziom 31  
    czy ty czlowieku jestes nienauczalny czy co? przeciez mowie ze nie ma generatorow kodow za free
  • #10 1118945
    Michczar
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    W samsungach R200 i R210 nie trzeba usuwac simlocka wystarczy go ominac.
    Wchodzisz w :
    menu-ustawienia - bezpieczenstwo-Blokada sim-ustawiasz wlacz
    pisze podaj haslo,wiec ustawiasz przykladowo 9999 potwierdz haslo,wiec znowu podajesz 9999.Wyskakuje blokada sim wlaczona.
    Wyjmujesz karte.Wkladasz karte innego operatora wyskakuje podaj kod sim podajesz wiec te przykladowe (lub inne jezeli takie ustawiles) 9999 i telewfonik loguje sie do sieci.Powtarzasz operacje i juz fon pracuje z kazda karta tego operatora(ale tylko tego jednego). Jak chcesz zmienic na karte z innej sieci to robisz ta operacje.
  • #11 1689906
    EnduroRider
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    sorry, że odgrzebuję temat, ale muszę potwierdzić, że rzeczywiście tą prostą metodą da się ominąć blokadę. jestem wdzięczny za pomoc - bardzo dziękuję! :)
  • REKLAMA
  • #12 1955238
    |CzesteR|
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    hmm a ja probuje dokladnie tak jak w opisie i dalej wyskakuje zla karta :(
    Mam tego samsunga z klapka to chyba 200 nie?:) podaje haslo 9999 potem replay i wylanczam koma. Potem pin i ten kod i wyskakuje "zla karta". Nie wiem co jest tego powodem, moze cos zle robie albo cos. Prosze o pomoc.
    Pozdrawiam
  • #13 1961733
    EnduroRider
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    z opisu wygląda, że faktycznie robisz wszystko ok. ja też mam tego z klapką i u mnie działa. moze masz jakieś nowszą wersję oprogramowania ?
  • #14 2419052
    SZYDZIU
    Poziom 12  
    |CzesteR| napisał:
    hmm a ja probuje dokladnie tak jak w opisie i dalej wyskakuje zla karta :(
    Mam tego samsunga z klapka to chyba 200 nie?:) podaje haslo 9999 potem replay i wylanczam koma. Potem pin i ten kod i wyskakuje "zla karta". Nie wiem co jest tego powodem, moze cos zle robie albo cos. Prosze o pomoc.
    Pozdrawiam

Najprawdopodobniej masz złą kartę. Tzn. za nową :):D na inne napięcie niż pracuje ten telefonik.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Samsung SGH-R200S nie można zdjąć simlocka za pomocą kodu ani programu bez użycia kabla. Dostępne są dwie metody: użycie kabla lub klipu – specjalnego urządzenia do zdejmowania simlocków. Program MOB TOOL zawiera kody do kilku modeli Samsunga, ale nie do SGH-R200S. W modelach R200 i R210 simlock można ominąć poprzez ustawienie blokady SIM z hasłem (np. 9999), co pozwala na korzystanie z kart SIM jednego operatora bez konieczności zdejmowania blokady. Metoda ta wymaga powtarzania procedury przy zmianie operatora. Niektóre problemy z odblokowaniem mogą wynikać z użycia niekompatybilnej lub zbyt nowej karty SIM, która działa na innym napięciu niż obsługiwany przez telefon.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA