logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq Armada M700 - jakie rozmiary śrubokrętów krzyżowych wybrać?

pawel4325 23 Kwi 2012 19:54 1122 2
REKLAMA
  • #1 10825762
    pawel4325
    Poziom 23  
    Ocena: 48
    Witam. Otóż chciałem rozkręcić laptopa Compaq Armada M700, wiadomo że śrubokrętami no ale mam takie pytanie. Wiadomo że są jedne większe śruby duże mniejsze, a chciałem kupić parę śrubokrętów krzyżowych i jakie rozmiary polecacie ? Na allegro chyba linków nie wolno dawać, a np. nie odkręcę dużym krzyżowym tej samej śrubki od zaślepki dysku twardego co od odbudowy. Byłbym wdzięczny za życzliwe odpowiedzi. Teraz w między czasie znalazłem takie, w opisie aukcji wynikają takie rozmiary:

Cytat:
    0 x 75mm
    1x 100mm
    2x 100mm
    3x 150mm

Czy takie rozmiary są wystarczające (różnych śrubokrętów) do drobnych i trochę większych śrubek, czy coś innego szukać ?
  • REKLAMA
  • #2 10827505
    vmrexor
    Poziom 18  
    Ocena: 102
    Na allegro są też zestawy śrubokrętów serwisowych(wymienne końcówki) jak i zestawy "precyzyjne". Myślę, że to jest lepsza alternatywa, zwłaszcza, że bywają (może nie w tym laptopie) jeszcze inne niż krzyżowe i płaskie końcówki.
  • #3 10828986
    pawel4325
    Poziom 23  
    Ocena: 48
    vmrexor napisał:
    Na allegro są też zestawy śrubokrętów serwisowych(wymienne końcówki) jak i zestawy "precyzyjne". Myślę, że to jest lepsza alternatywa, zwłaszcza, że bywają (może nie w tym laptopie) jeszcze inne niż krzyżowe i płaskie końcówki.
    Są takie "dziwolągi" ale one są tak skonstruowane że i płaskim odkręci, krzyżowym i jeszcze czymś ale ani to torx ani gwiazdka... Nic na razie kupiłem sobie 4 krzyżowy ph0, ph1, ph2, ph3 koszt z wysyłką coś 20 zł więc nie pieniądze a zawsze mogę coś innego potem kupić taki zestaw precyzyjny, jak by ph0 okazał się za dużym dla tych małych śrubek, albo był by problem z dziwnymi śrubami (w co szczerze wątpię). Dzięki za pomoc.
REKLAMA