logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia Lumia 710 nie włącza się po flashowaniu softu NCS – szanse naprawy, sprzedaż

al_kajtek 23 Kwi 2012 22:40 4819 13
REKLAMA
  • #1 10826576
    al_kajtek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Problem dla tych co znają się na telefonach, pracują w serwisach itp. A dotyczy Nokii Lumia 710
    Cześć,
    Problem dotyczy Noki Lumia 710.

Wgrałem rosyjską wersję softu za pomocą NCS (potrzebnego do odblokowania), wszystko działało i śmigało, aż zachciało mi się znowu polskiej. Jednak raz za razem NCS nie wykrywał Nokii, nie działała metoda z włącznikiem i volume-up. Próbowałem tak z kilka razy, jednak w końcu przestałem, odłączyłem telefon, wyjąłem baterię (bez wyjmowania po podłączaniu do NCS i recovery tel nie chciał się włączyć). I kiedy włożyłem ją po jakiś 20 minutach, telefon już nie żył. Nie reaguje na nic, nawet na czułe słówka. W serwisie męczą się z nią już tydzień, mówią, że da się ożywić, ale, że ich komputery nawet jej nie widzą.

Jej stan poza śmiercią (a może jest dla niej jeszcze nadzieja?) jest idealny, mam ją z Plusa dopiero dwa tygodnie.

Pytanie: jak się nie uda naprawić to co mogę z nią zrobić? Za ile sprzedać? Ew. co mogło się zepsuć i ile może kosztować naprawa?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10827075
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    NSU nic nie zrobisz. On służy tylko do aktualizacji.
    Oddaj na gwarancji.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10827128
    djtonka
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    To nie doczytałeś że po nadpisaniu partycji linexem nie można użyć NCS do powrotu? Jedyna opcja na nadpisanie partycji oryginalna zawartością wyciągniętą z pliku esco programem QPST
  • REKLAMA
  • #4 10827625
    al_kajtek
    Poziom 10  
    Nie przeczytałem. A czy gwarancji nie straciłem przez podmianę oprogramowania z plusowskiego na to rosyjskie?

djtonka napisał:
    To nie doczytałeś że po nadpisaniu partycji linexem nie można użyć NCS do powrotu? Jedyna opcja na nadpisanie partycji oryginalna zawartością wyciągniętą z pliku esco programem QPST

a da się to zrobić jak telefon jest martwy niczym królowie na Wawelu?
  • Pomocny post
    #5 10827684
    djtonka
    Poziom 25  
    Wykasowałeś bootloader i w domu nic nie zrobisz. Wymienią Ci płytę w serwisie.
  • #6 10827793
    al_kajtek
    Poziom 10  
    a ile taka zabawa kosztuje?

W serwisie już jest, tylko od tygodnia nie radzą sobie z problemem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 10827893
    grubas
    Poziom 40  
    Jak masz gwarancję to mogłeś od razu wysłać do centrum serwisowego Regenersis na ich koszt.
  • #8 10827915
    al_kajtek
    Poziom 10  
    Wybiorę do serwisu i zapytam, choć w tym moim powiedzieli mi, że za zabawy z softem traci sie gwarancję i jeszcze dostanie mi się tyle płacić, że puszczą mnie z torbami.
  • Pomocny post
    #9 10827976
    grubas
    Poziom 40  
    Bzdury kolego opowiadasz.
    Oddaj na gwarancji, że się nie włącza i tyle.
    Wyłączyła się i koniec.
    Po co się rozgadywać.
  • #10 10828060
    al_kajtek
    Poziom 10  
    Nie tyle ja opowiadam bzdur, tak mi powiedzieli w serwisie. Że jak tak powiem, a oni odkryją, że tel był przeze mnie zmieniany przez wgranie rosyjskiego oprogramowania, to zapłacę dużo. Nie wiem przecież czy powiedzieli mi prawdę czy nie.
  • Pomocny post
    #11 10828071
    djtonka
    Poziom 25  
    nie odkryją, idź do nokia care i powiedz że robiłeś update przez Zune i coś się stało.
  • #12 10829174
    al_kajtek
    Poziom 10  
    od razu zobaczą w systemie swoim czy robiłem update czy nie, poza tym zależy od serwisanta czy przymknie na to oko czy nie.
  • #13 10829235
    djtonka
    Poziom 25  
    nic nie zobaczą ale jak jesteś uparty to rób na własna ręke.
  • #14 10829521
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    W temacie zostało napisane już wszystko wiec zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Nokia Lumia 710, który przestał działać po wgraniu rosyjskiej wersji oprogramowania. Po nieudanych próbach przywrócenia polskiego softu za pomocą NCS, telefon przestał reagować. Użytkownik zastanawia się nad możliwością naprawy w serwisie oraz ewentualną utratą gwarancji z powodu modyfikacji oprogramowania. Odpowiedzi sugerują, że telefon mógł mieć usunięty bootloader, co uniemożliwia samodzielną naprawę. Wskazano na możliwość wymiany płyty głównej w serwisie oraz na ryzyko związane z ujawnieniem modyfikacji oprogramowania, co może prowadzić do kosztów naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA