Posiadam drukarkę HP PSC 1410. Około miesiąc temu zakupiony był nowy nieoryginalny kolorowy krdridż, oraz napełniony maszynowo czarny. Wyczyściłem też prowadnice karetki, encoder, oraz gąbki czyszczące kardridże. Po pewnym czasie nie używania drukarki drukarka wydrukowała jedną stronę początkowo niewyraźną, ale stopniowo zwiększającą przejrzystość. Po wydrukowaniu wyświetliła błąd tuszu, którego nie można skasować. Po włączeniu drukarki karetki nie ruszają się z miejsca. Przez około 2 sekundy drukarka wykonuje jakieś swoje czynności, a następnie wyświetla błąd.
Próbowałem zresetować kardridże. Zakleiłem jeden styk włożyłem kardridż do drukarki, ale drukarka nie chciała wydrukować strony testowej. Po odklejeniu styku błąd zniknął. Drukarka wydrukowała jedną stronę całkiem wyraźnie, potem ponownie wyświetliła błąd.
Czy jest to uszkodzenie któregoś z kardridży, czy może samej drukarki ?
Próbowałem zresetować kardridże. Zakleiłem jeden styk włożyłem kardridż do drukarki, ale drukarka nie chciała wydrukować strony testowej. Po odklejeniu styku błąd zniknął. Drukarka wydrukowała jedną stronę całkiem wyraźnie, potem ponownie wyświetliła błąd.
Czy jest to uszkodzenie któregoś z kardridży, czy może samej drukarki ?